Головна

About University / Новини університету / Конференція трудового колективу ХНТУ

Конференція трудового колективу ХНТУ

14 лютого 2013 р. в актовій залі нашого університету було проведено конференцію трудового колективу Херсонського національного технічного університету.

До складу президії конференції увійшли:

  • Головуючий: Семенченко Федір Григорович – голова профкому співробітників ХНТУ;
  • Бардачов Юрій Миколайович – ректор ХНТУ;
  • Білий Вячеслав Семенович – перший заступник голови Херсонської обласної державної адміністрації – керівник апарату;
  • Бережна Зоя Яківна – т.в.о. міського голови, секретар міської ради;
  • Кучерява Людмила Володимирівна – голова обласної профспілкової організації працівників освіти і науки;
  • Субботіна Наталія Євгенівна – секретар президії конференції трудового колективу.

Порядок денний конференції включав такі питання:

  1. Звіт Бардачова Ю.М. про виконання умов контракту за період 2006-2013 рр. на посаді ректора Херсонського національного технічного університету.
  2. Різне.

На конференції зі звітною доповіддю виступив ректор Юрій Миколайович Бардачов, який представив на розгляд делегатам звіт про виконання умов контракту за період 2006-2013 рр. на посаді ректора Херсонського національного технічного університету. У доповіді ректора було всебічно проаналізовано роботу колективу Університету у звітному періоді з усіх напрямів діяльності – навчання і виховання молоді, наукових досліджень, розглянуто розвиток матеріально-технічної бази Університету.

Після доповіді ректора до всіх присутніх звернулися члени президії конференції. Зокрема, В’ячеслав Семенович Білий зазначив, що все, що пов’язано з керівництвом Юрія Миколайовича, - це серйозний шлях, який він пройшов у колективі як керівник, і, зокрема, як ректор. Юрій Миколайович зробив величезний внесок в становлення університету, при ньому він став національним, що заслуговує найвищої оцінки.

Зоя Яківна Бережна зауважила: «Хочу сказати, що слово Ю.М.Бардачова ніколи не розходилося з ділом. Це людина, яка стійко стоїть за колектив та студентство. У ХНТУ є всі ті традиції, яких немає в інших колективах. Ваш університет славиться прекрасними дітьми: розумними, здібними і «науково підкованими». Саме завдяки колективу ми отримуємо висококваліфікованих випускників, шляхетних і толерантних людей».

Кучерява Людмила Володимирівна наголосила, що Юрій Миколайович завжди прагнув, щоб виконувалися закони, зокрема положення Малої Конституції університету – колективного договору, підтримував профспілкову організацію та завжди шукав компроміси зі своїм колективом і студентами.

З позитивною оцінкою роботи Ю.М. Бардачова виступили декани: факультету МЕВ – В.В. Крючковський, факультету машинобудування – Г.Ю. Диневич, а також завідувач кафедри інформаційно-вимірювальних технологій електроніки та інженерії О.О. Новіков, які висунули пропозицію затвердити звіт ректора, його роботу вважати задовільною, та рекомендувати Міністерству освіти і науки, молоді та спорту України кандидатуру Ю.М. Бардачова на посаду ректора ХНТУ на наступний період.

Від студентів та аспірантів з підтримкою ректора виступила Г.М. Смірнова – голова профспілкової організації студентів та аспірантів ХНТУ.

На конференції трудового колективу ХНТУ було прийнято рішення виступити з клопотанням перед Міністерством освіти і науки, молоді та спорту України продовжити термін роботи Ю.М. Бардачова на посаді ректора Херсонського національного технічного університету.

Також зауважимо, що ректор Юрій Миколайович Бардачов як голова Ради ректорів ВНЗ ІІІ-ІV рівня акредитації Херсонської області візьме участь у громадських слуханнях Комітету з питань науки і освіти на тему: «Про законодавче забезпечення розвитку вищої освіти в Україні». Предметом дискусій стануть питання доступності вищої освіти, ролі та розвитку зовнішнього незалежного оцінювання, управління сферою вищої освіти, автономії університетів, системи забезпечення якості вищої освіти, соціальних гарантій наукових і науково-педагогічних працівників, розвитку вузівської науки, студентського самоврядування та міжнародного співробітництва вищих навчальних закладів України.