НОВИНИ КАФЕДРИ

ПЕРША ПІДСУМКОВА КОНФЕРЕНЦІЯ ЩОДО РЕЗУЛЬТАТІВ МІЖНАРОДНОГО ПРОЄКТУ DAAD-2023

8 вересня 2023 року в онлайн-форматі відбулася перша підсумкова конференція щодо результатів Міжнародного проєкту DAAD-2023 «Конфлікти в контексті допомоги біженцям», який триває з січня 2023 року. Херсонський осередок представила Наталя КОВАЛЬСЬКА – доцент кафедри державного управління і місцевого самоврядування, кандидат педагогічних наук, доцент, практичний психолог університету, членкиня Асоціації психологів вищої школи України та Національної психологічної асоціації України.

УЧАСТЬ У ЗАСІДАННІ КООРДИНАЦІЙНОЇ РАДИ З ПИТАНЬ ПРОФЕСІЙНОГО НАВЧАННЯ ПРИ НАДС

7 вересня 2023 року в.о. завідувача кафедри, д.держ.упр., професор Вікторія ФІЛІППОВА та доцент кафедри, к.е.н., доцент Марина ГУБА взяли участь у розширеному засіданні Координаційної ради з питань професійного навчання при НАДС, присвяченому обговоренню перспективи провадження освітньої діяльності за спеціальністю 281 «Публічне управління та адміністрування» галузі знань 28 «Публічне управління та адміністрування» в контексті оновлення переліку галузей знань і спеціальностей, за якими здійснюється підготовка здобувачів вищої освіти та його наближення до Міжнародної стандартної класифікації освіти.

МЕТОДИЧНИЙ СЕМІНАР «CISCO WEBEX – ПЛАТФОРМА ДЛЯ ДИСТАНЦІЙНОГО НАВЧАННЯ»

06 вересня 2023 року в.о. завідувача кафедри державного управління і місцевого самоврядування Вікторія ФІЛІППОВА в онлайн-форматі провела методичний семінар для науково-педагогічних працівників кафедри на тему «CISCO WEBEX – ПЛАТФОРМА ДЛЯ ДИСТАНЦІЙНОГО НАВЧАННЯ»

УЧАСТЬ КАФЕДРИ У ФОРУМІ «ПУБЛІЧНЕ УПРАВЛІННЯ ТА ІННОВАЦІЇ»

У стінах Національного університету «Львівська політехніка» за підтримкою Tech Startup School Університету й Агентство США з міжнародного розвитку (USAID) відбувся форум «Публічне управління та інновації», де однією з найкращих практик визнали «15 типових проблем сучасної публічної влади і 15 кроків, як їх подолати» представлену Олегом ПОЛОВЦЕВИМ, доктором наук з державного управління, професором, професором кафедри державного управління і місцевого самоврядування ХНТУ.

УЧАСТЬ У ЗАСІДАННІ ФАХОВОЇ МЕРЕЖІ ХЕРСОНСЬКОЇ ОБЛАСТІ З ВИРІШЕННЯ ПРОБЛЕМНИХ ПИТАНЬ У СФЕРІ ОСВІТИ ЗА УЧАСТЮ ЗАСТУПНИКА МІНІСТРА ОСВІТИ І НАУКИ УКРАЇНИ АНДРІЯ СТАШКІВА

05 вересня 2023 року на запрошення Херсонського регіонального відділення Всеукраїнської асоціації органів місцевого самоврядування «Асоціація міст України» науково-педагогічні працівники кафедри державного управління і місцевого самоврядування в.о. завідувача кафедри, доктор наук з державного управління, професор Вікторія ФІЛІППОВА, кандидат наук з державного управління, доцент Лариса ОЛЕНКОВСЬКА, взяли участь в засіданні фахової мережі Херсонської області з вирішення проблемних питань у сфері освіти за участю заступника Міністра освіти і науки України Андрія Сташківа. У роботі заходу також взяли участь представники військової адміністрації Херсонської області, районних військових адміністрацій Херсонської області, відділів освіти та представники громадянського суспільства.

УЧАСТЬ У ЗАСІДАННІ КРУГЛОГО СТОЛУ "ПІВДЕНЬ УКРАЇНИ: ПЕРСПЕКТИВИ ПІСЛЯВОЄННОГО ВІДНОВЛЕННЯ РЕГІОНУ"

18 серпня 2023 року на запрошення колег з Миколаївського регіонального центру підвищення кваліфікації взяв участь у засіданні круглого столу "Південь України: перспективи післявоєнного відновлення регіону" з доповіддю "Херсонщина - проблеми сьогодення та перспективи повоєнноговідновлення" професор кафедри державного управління і місцевого самоврядування Херсонського національного технічного університету Микола Дурман . У заході взяли участь представники органів державної влади та органів місцевого самоврядування Одеської, Миколаївської, Херсонської областей, науковці, представники громадськості та ЗМІ.

УЧАСТЬ ПРОФЕСОРА КАФЕДРИ ДЕРЖАВНОГО УПРАВЛІННЯ І МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ ХНТУ ВІКТОРІЇ ФІЛІППОВОЇ В ПРОЄКТІ «НАУКОВИЙ ВИШКІЛ - 2023»

24 серпня 2023 року на запрошення КЗВО «Вінницька академія безперервної освіти» доктор наук з державного управління, професор Вікторія ФІЛІППОВА як лектор узяла участь у роботі освітнього проєкту «Науковий вишкіл - 2023».

УЧАСТЬ НАУКОВО-ПЕДАГОГІЧНИХ ПРАЦІВНИКІВ ХНТУ В ЗАСІДАННІ КОНКУРСНОЇ КОМІСІЇ НАЦІОНАЛЬНОГО АГЕНТСТВА УКРАЇНИ З ПИТАНЬ ДЕРЖАВНОЇ СЛУЖБИ

08 серпня 2023 року завідувач кафедри державного управління і місцевого самоврядування Херсонського національного технічного університету д. держ. упр., професор, заслужений працівник освіти України Іван ЛОПУШИНСЬКИЙ, професор кафедри д. держ. упр., професор Вікторія ФІЛІППОВА та доцент кафедри к.е.н., доцент Марина ГУБА дистанційно взяли участь у засіданні Конкурсної комісії НАДС із відбору з-посеред ЗВО України виконавців державного замовлення на підготовку в 2023 році здобувачів вищої освіти за освітнім ступенем магістра за спеціальністю «Публічне управління та адміністрування» галузі знань «Публічне управління та адміністрування» та підвищення кваліфікації державних службовців і посадових осіб місцевого самоврядування.

УЧАСТЬ ПРОФЕСОРКИ ВІКТОРІЇ ФІЛІППОВОЇ ТА АСПІРАНТІВ КАФЕДРИ В ПУБЛІЧНІЙ ЛЕКЦІЇ ДОКТОРА ФІЛОСОФІЇ ДЖОНАТАНА ЦІСКО

04 серпня 2023 року д. держ. упр., професор Вікторія ФІЛІППОВА разом з аспірантами кафедри державного управління і місцевого самоврядування взяли участь у публічній лекції на тему «Введення у використання кількісних методів у дослідженнях у США», яку провів Джонатан Ціско - доктор філософії, директор з освіти Coursetune, старший науковий співробітник Академії вищої освіти та засновник The Grad Academy, академічної консультаційної групи для професорів та аспірантів.

УЧАСТЬ КАФЕДРИ ДЕРЖАВНОГО УПРАВЛІННЯ І МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ ХНТУ В РОБОТІ ІНФОРМАЦІЙНОЇ ОНЛАЙН-СЕСІЇ НАДС

17 липня 2023 року д.держ.упр., професор Вікторія ФІЛІППОВА та к.е.н., доцент Марина ГУБА взяли участь в роботі інформаційної онлайн-сесії Національного агентства України з питань державної служби за участю Голови НАДС Наталії АЛЮШИНОЇ. В роботі заходу, крім Херсонського національного технічного університету, взяли участь понад 50 закладів освіти, що здійснюють підготовку та перепідготовку публічних службовців.

МІЖНАРОДНИЙ ПРОЄКТ DAAD-2023 «КОНФЛІКТИ В КОНТЕКСТІ ДОПОМОГИ БІЖЕНЦЯМ»

Як уже нами повідомлялося, від січня до вересня 2023 року триває Міжнародний проєкт DAAD-2023 «Конфлікти в контексті допомоги біженцям».

УЧАСТЬ ПРОФЕСОРА ІВАНА ЛОПУШИНСЬКОГО В ЗАСІДАННІ РАЗОВОЇ СПЕЦІАЛІЗОВАНОЇ ВЧЕНОЇ РАДИ

29 червня 2023 року завідувач кафедри державного управління і місцевого самоврядування Херсонського національного технічного університету доктор наук з державного управління, професор, заслужений працівник освіти України Іван Лопушинський як офіційний опонент дистанційно взяв участь у засіданні разової спеціалізованої вченої ради ДФ 12.093.005 Маріупольського державного університету (м. Київ) з правом прийняття до розгляду та проведення разового захисту дисертації Чернецького Сергія Сергійовича на тему: «Інформаційно-комунікаційне забезпечення сталого демократичного врядування в Україні» на здобуття ступеня доктора філософії з галузі знань 28 «Публічне управління та адміністрування» за спеціальністю 281 «Публічне управління та адміністрування».

Дисертаційне дослідження С.С. Чернецьким було успішно захищене.

В І Т А Є М О!

З Днем державної служби України!

В І Т А Є М О!

Половцева Олега Валентиновича - професора кафедри державного управління і місцевого самоврядування ХНТУ доктора наук з державного управління, професора, який посів друге місце за найкращу практику для XV територіальних інноваційних практик у форумі "Публічне управління та інновації".