Головна

Структура / Кафедри університету / Державного управління і місцевого самоврядування / Магістратура / НОВИНИ КАФЕДРИ / КРУГЛИЙ СТІЛ НА ТЕМУ: «ЧОТИРИ РОКИ ОКУПАЦІЇ КРИМУ: НАСЛІДКИ ТА ПЕРСПЕКТИВИ»

КРУГЛИЙ СТІЛ НА ТЕМУ: «ЧОТИРИ РОКИ ОКУПАЦІЇ КРИМУ: НАСЛІДКИ ТА ПЕРСПЕКТИВИ»

27 лютого 2018 року професор кафедри державного управління і місцевого самоврядування Херсонського національного технічного університету, координатор магістратури публічного управління та адміністрування к.держ.упр., доцент Топалова Ельзара Халілівна взяла участь у роботі круглого столу на тему: «Чотири роки окупації Криму: наслідки та перспективи», що проходив в Інституті законодавства Верховної Ради України (м. Київ).

У межах заходу було обговорено такі актуальні питання, як стан дотримання прав людини в умовах окупації Криму; міжнародно-правовий вимір тимчасової окупації; розвиток національного законодавства, правової практики та управлінських механізмів в умовах окупації Криму; програмні акти та механізми як засоби протидії окупації як складовій російської агресії.

Учасники круглого столу обговорювали питання юридичної оцінки спроби анексії Криму, порушення окупаційною владою в Криму прав людини, учинення нею міжнародних злочинів.

Порушувалося питання вдосконалення чинного законодавства України у зв’язку з ухваленням Закону України «Про особливості державної політики із забезпечення державного суверенітету України на тимчасово окупованих територіях у Донецькій та Луганській областях”.