Головна

Про університет / Новини університету / Благодійний кулінарний ярмарок пройшов на ура!

Благодійний кулінарний ярмарок пройшов на ура!

Професорсько-викладацький колектив, працівники та студентство ХНТУ ніколи не залишаються осторонь подій, які вирують у державі. Так, 14 жовтня 2014 року у рамках проведення конкурсу «Вкраїна калинова» пройшла непересічна подія – благодійний кулінарний ярмарок на підтримку військових Херсонщини, які беруть участь у бойових діях в зоні АТО, організований мешканцями студентських гуртожитків №1, №2, №3 та за підтримки керівництва університету, відділу з організації виховної роботи студентів та органів студентського самоврядування ХНТУ.

Основна мета заходу полягала не лише у демонстрації кулінарних талантів наших студентів. Усі кошти, вилучені від продажу смаколиків, підуть на купівлю воїнам-землякам необхідних речей, адже студентство ХНТУ не може залишатися осторонь буремних подій на сході нашої держави, прагнучи спільними зусиллями допомогти відважним захисникам України.

На благодійний ярмарок, окрім ректора Ю.М. Бардачова, членів ректорату, деканів, викладачів та співробітників, завітали почесні гості: заступник міського голови м. Херсона С.М. Черевко, начальник міського управління культури Херсонської міської ради Л.А. Косенко та місцева преса.

Студенти приготували різні смачні цікавинки, гарно все сервірували в українському стилі, а потім продавали ці ласощі усім охочим за символічні ціни. Продавці та продавчині, одягнені в національні костюми, жваво запрошували усіх відвідувачів свята купити щось смачненьке саме з їхнього «прилавку»!

На так званих «прилавках» були і тістечка, і пироги з різними начинками, смачнючі торти, різні салати та напої. Всю цю смакоту студенти приготували власноруч, продемонструвавши, що вони вміють не лише гарно вчитися, співати й танцювати, а й є гарними господинями та господарями.

Результати кулінарного конкурсу підбило незалежне журі, яке відзначило неабиякі кулінарні вміння студентів, той український колорит, які вони створили на святі. Як подяку за старання жителі гуртожитків отримали невеличкі грошові винагороди, проте журі окремо відзначило студентів гуртожитку №1, асортимент страв яких та був найширший. Також журі та гості ярмарку виголосили щирі слова подяки комендантам студентських гуртожитків – Фроловій Т.П. (гуртожиток №1), Шкрум В.М. (гуртожиток №2), Поляковій І.Г. (гуртожиток №3) – за організацію такого масштабного дійства.

Кулінарний ярмарок подарував відвідувачам масу задоволення та приємних емоцій. Спільна благородна ідея об’єднала всіх, кожен бажав долучитися до акції і зробити свій внесок, що становить частину однієї великої мети.