Головна

Про університет / Новини університету / Студенти ХНТУ побували в історико-розважальному комплексі «Зелені Хутори Таврії»

Студенти ХНТУ побували в історико-розважальному комплексі «Зелені Хутори Таврії»

Студенти-волонтери клубу «Милосердя» ХНТУ спільно з працівниками та клієнтами благодійного фонду «Хесед Шмуель» нещодавно взяли участь у цікавій подорожі до історико-розважального комплексу «Зелені Хутори Таврії».

Студенти-волонтери протягом року допомагають людям похилого віку. Адміністрація благодійного фонду «Хесед Шмуель» надзвичайно вдячна нашим студентам за активну життєву позицію. Як своєрідну «подяку» за небайдужість керівництво фонду постійно організовує для молоді цікаве дозвілля: студенти мають можливість відвідувати різні цікаві історичні місця, заохочуються до походів в театр ім. М.Куліша на вистави та ін.

Голопристанщина — дивовижний співучий край, багатий народними традиціями та наповнений легендами. «Зелені Хутори Таврії» - єдиний у східній Європі історико-розважальний комплекс такого масштабу. Сучасні Зелені Хутори Таврії з’явились на місці давніх хуторів, які існували там до початку 20-го століття. Саме тут відроджуються традиції наших пращурів і практично забуті ремесла, які кожен зможе спробувати.

Під час відвідин комплексу студентам пропонували майстер-класи в гончарній майстерні та кузні. Також молодь завітала до бджільницького, рибальського та історичного хуторів. На відміну від інших музеїв побуту під відкритим небом, де експонати можна лише оглядати здалеку, кожен хутір є реально діючим об’єктом, де можна не лише поспостерігати за процесом створення тканини, гончарного посуду, кованих виробів, а й самому навчитися цим древнім ремеслам.