Головна

Про університет / Новини університету / Участь студентів ХНТУ в ХVII Молодіжній школі управління

Участь студентів ХНТУ в ХVII Молодіжній школі управління

З 3 по 5 жовтня 2014 у Миколаївській області проходила ХVII Молодіжна школа управління, у якій взяли участь студенти кафедри менеджменту та маркетингу Херсонського національного технічного університету.

Серед них: студенти третього курсу - Будко Павло, Калачова Олександра, Орехова Олена, Пиж Надія, Повод Анастасія; студенти четвертого курсу - Береснева Інга, Василенко Яна, Гіпс Анастасія, Яровий Станіслав; студентка п’ятого курсу - Гвоздікова Марина.

Головними завданнями цього унікального проекту з розвитку лідерства стали:

  • Формування молодої, прогресивної регіональної еліти, здатної успішно реформувати країну, виходячи з нагальних потреб сьогодення, як то зміцнення обороноздатності, підвищення культурно-освітнього рівня громадян держави, поширення практик місцевого самоврядування, побудови справедливого та незалежного суду, розвитку ринкової економіки, творення режиму інформаційної та енергетичної безпеки, подальшої інтеграції у європейські та трансатлантичні структури тощо.
  • Поширення справжніх загальнолюдських цінностей (честь, порядність, професійність, патріотизм тощо) у міцній зв’язці із духовними цінностями та традиціями українського народу.
  • Розвиток навичок командної роботи в комфортних та некомфортних ситуаціях як основи для сучасного гнучкого та своєчасного реагування на динамічні виклики сьогодення.
  • Реалізація особистісного потенціалу, націленого на формування соціальної креативності, готовності та здатності брати на себе відповідальність, прогнозувати можливі наслідки власних дій.

Серед тренерів були науковці і фахівці у сферах економіки, соціології, психології з різних міст України: Донецька, Львова, Миколаєва, Херсону.

Вони проводили тренінги з використанням презентацій, семінари-дискусії, рольові та ситуаційні ігри, дискусійні майданчики («Іду на Ви»).

Дискусійні майданчики дали можливість поспілкуватися з лідерами бізнесу та державного управління у форматі активного діалогу.

Протягом трьох днів тренери ставили студентів в умови дискомфорту. Першим випробуванням для них став розподіл всіх учасників на чотири команди (по 25 осіб) за допомогою «лотереї». Першого ж дня новоствореним командам довелося об’єднатися заради досягнення спільної мети. Кожна з них повинна була презентувати себе за допомогою підручних засобів. Саме це випробування допомогло командам згуртуватись та знайти спільну мову в умовах постійної конкуренції.

Всі учасники Молодіжної школи управління отримали сертифікати.

Отже, Молодіжна школа управління є потужним стимулом для тих, хто прагне думати, діяти, нести відповідальність за майбутнє держави, спираючись на досвід найбільш успішних лідерів громадського руху, державного управління та бізнесу.