Головна

Про університет / Новини університету / День знань у Херсонському національному технічному університеті

День знань у Херсонському національному технічному університеті

У Херсонському національному технічному університеті урочисто відсвяткували День знань.

Знову ранок першого вересневого дня в Херсонському національному технічному університеті наповнився мелодійними звуками Першого дзвоника і розквітнув від юнацьких посмішок та чарівної хуртовини осінніх квітів.

Цей день для студентів університету завжди урочистий і хвилюючий, адже саме з нього починається незвіданий, цікавий і, водночас, нелегкий шлях до пізнання, до нових звершень, до самостійного життя.

Особливим і, безперечно, визначальним у житті першовересень став для першокурсників, яких привітали ректор університету Юрій Миколайович Бардачов, члени ректорату, декани факультетів, викладачі та студенти старших курсів Херсонського національного технічного університету.

Урочистості розпочалися церемонією підняття прапорів України, м. Херсона, Херсонського національного технічного університету під звуки державного гімну. Право виконати таку почесну місію отримали кращі студенти (Конда Олег, Безердян Станіслав, Ткаченко Роман) та викладачі вищого навчального закладу (д.т.н., професор Чепелюк Олена Валеріївна, д.т.н., професор Сарібєкова Юлія Георгіївна, д.т.н., доцент Дмитрієв Дмитро Олексійович).

З нагоди Дня знань привітав першокурсників ректор університету Юрій Миколайович Бардачов. У вітальному слові він наголосив на тому, що основа будь-якої справи, будь-якої професії – знання. Вони дають людині впевненість і свободу у виборі життєвого шляху, можливість домогтися успіху і реалізувати свої здібності. Ректор висловив сподівання, що тільки інтелектуальна еліта спроможна подолати економічну кризу, згадав слова давньогрецького філософа Плутарха: «Освіченість – єдине, що в нас божественне і безсмертне; а найбільші чесноти – розум і мова».

Від імені деканів факультетів зі словами привітання до першокурсників звернувся декан факультету машинобудування Ігор Анатолійович Сєліверстов. Натхнення, високих досягнень у навчанні та громадському житті побажав декан тим, хто тільки-но починають торувати свій шлях до знань.

Цього дня першокурсників вітав і студентський актив університету, запрошуючи до дружної сім’ї Херсонського національного технічного університету. Голова обласної студентської ради Ткаченко Роман побажав першокурсникам: «Достойно нести ім’я студента!»

Коло пошани пройшли студенти-першокурсники – Осадчук Вероніка та Радецький Микита, – одержавши символічну залікову книжку – незмінний академічний атрибут.

Окрасою свята стали музичні виступи талановитої молоді Херсонського національного технічного університету.

Свої музичні вітання подарували Бордачова Інна, Борхаленко Тетяна і Гузенко Юліана.

Неабияк розчулили усіх присутніх танцювальними композиціями гості свята – народний художній ансамбль танцю «Веселі чобітки» (керівник – відмінник освіти України Ірина Близнюкова).

Учасниці театру мод при кафедрі дизайну продемонстрували витончену авторську колекцію одягу.

Ностальгічні погляди, душевний щем дорослих і радість першокурсників переплелися разом у цей сонячний День – справжнє свято мудрості, доброти і людяності.

У всі часи голуб вважався символом миру, любові, надії на щасливе майбутнє, тому і студенти нашого університету, всім серцем жадаючи миру на рідній землі, запустили у небо білих голубів.

Тож, нехай цьогорічний першовересень дарує мир, добрий настрій кожному студентові, відкриває нові горизонти пізнання себе і світу! Нехай цей навчальний рік надихне викладачів успіхами вихованців, а першокурсникам подарує незабутні миттєвості студентського життя!

У добру путь, дорогі студенти!

Зі святом!