Головна

Наука / Структурні підрозділи / Відділ з навчально-наукової роботи і міжнародної діяльності / Erasmus+ / Erasmus+ / Круглий стіл з представниками «Агентства системних інтернет-рішень Wezom»

Круглий стіл з представниками «Агентства системних інтернет-рішень Wezom»

25 червня 2018 року відбулося засідання Круглого столу з питань співробітництва між Херсонським національним технічним університетом та «Агентством системних інтернет-рішень Wezom» в рамках міжнародного проекту «GameHub: Співпраця між університетами та підприємствами в галузі ігрової індустрії в Україні».

У засіданні взяли участь представники кафедри інформаційних технологій ХНТУ д.т.н., професор В. Шерстюк, к.т.н., доценти О. Ляшенко, М. Жарікова та представники «Агентства системних інтернет-рішень Wezom» директор С. Трушин, керівник Школи Майстерності агентства «Wezom» А. Томенчук, HR-менеджер компанії О.Коротюкта ін.

В рамках зустрічі було обговорено низку питань щодо взаємодії університету та роботодавців з метою підвищення якості підготовки IT-фахівців в галузі розробки комп’ютерних ігор та ігрового контенту.

Крім того, одним з важливих питань, що обговорювалися на зустрічі, було питання дуальної освіти, при якій поєднується теоретичне навчання у закладах вищої освіти з практичним навчанням на робочих місцях в IT-підприємствах для набуття певної кваліфікації.

Таким чином, поєднання теоретичної та практичної підготовки робить студентів придатними для кваліфікованого початку професійної кар’єри в галузі розробки ігрового програмного забезпечення.

Тобто, головною метою проекту дуальної освіти, – наголосив д.т.н., професор В. Шерстюк, – є висококваліфіковані IT-спеціалісти, які підтримають розвиток індустрії комп'ютерних ігор в Україні.