2018.09.26 Всеукраїнський день бібліотек

Святковий захід в технікумі

26.09.2018 р. бібліотека ЕТТ ХНТУ провела святковий захід, присвячений Всеукраїнському дню бібліотек. Студенти дізналися про історію запровадження відзначання цього дня в Україні.

Прекрасні ведучі Марчук О. (гр. 1Б) і Стець А. (гр. 1П) розповіли про вагомий внесок бібліотек України у розвиток вітчизняної освіти, науки і культури, роль бібліотеки Я.Мудрого, яка стала одним із символів української державності, самоповаги українського народу, його приналежності до європейської культури. Всім також було цікаво дізнатися про часи, коли ще не було книжок, про те, який вигляд мали перші книги у різних народів.

Студентка Бараник В. ( гр.1Б ) ознайомила гостей із цікавою легендою про бібліотекаря.

Студенти Гурнак В., Назмєєв І., Негуріца М., Ненашева А. з групи 1П та Дорофєєв В., Копчин А. з групи 1Б підготували інсценізацію історій із циклу "Літературні бувальщини", продемонструвавши публіці відмінне почуття гумору і чудові артистичні здібності.

А як на святі обійтися без поезії? Студентки Павлик Н. (гр. 2П2) і Кабанова В. (гр. 1Ш) показали гарне вміння декламувати вірші.

Технічний супровід заходу допомогли здійснити Дубенчук П. (гр. 2ІПЗ) і Чирко О. (гр. 3ІПЗ) - глядачам було запропоновано переглянути два відеосюжети про двадцять найкращих і найдивовижніших бібліотек світу.

Захід нагадав усім про визначну роль книги і бібліотек як носіїв духовних традицій і цінностей людства.