2019.02.15 День вшанування учасників бойових дій на території інших держав

Позакласна година «Біль Афганської війни»

15 лютого – день вшанування учасників бойових дій на території інших держав

До Дня вшанування подвигу воїнів-інтернаціоналістів викладачами циклової комісії гуманітарних дисциплін та клубу «Ліра» була організована позакласна година «Біль Афганської війни», присвячена 30 річниці виведення радянських військ з Афганістану.

Виховна година проведена на прикладах, взятих із сторінок поезії, пісень, розповідей, спогадів, інсценізацій художніх творів, слайдів та фрагментів фільму «9 рота».

Викладачі намагалися донести до юних сердець розуміння, що війна – це найстрашніше і найбезглуздіше в світі.

На святі перед студентами виступив учасник військових подій. Гостем заходу був викладач ХНТУ Глухов Геннадій Миколайович, який виконував свій військовий обов’язок в Афганістані з 1979 року в провінції Герат, служив льотчиком. Нагороджений багатьма медалями та орденами. Він поділився своїми спогадами про ті страшні події. Розповідь глибоко вразила присутніх викладачів та студентів.

Студенти продемонстрували презентацію про наших загиблих земляків-херсонців, а також документальний фільм про студентів університету, що брали участь у війні.

Подвиги учасників бойових дій – це взірець справжнього дієвого патріотизму для кожної чесної людини і свідомого громадянина.