Головна

Наука / Структурні підрозділи / Відділ з навчально-наукової роботи і міжнародної діяльності / Erasmus+ / Erasmus+ / 13 квітня 2019 року на кафедрі програмних засобів і технологій Херсонського національного технічного університету відбулося відкриття І етапу Всеукраїнської студентської олімпіади з програмування АСМ-ICPC

13 квітня 2019 року на кафедрі програмних засобів і технологій Херсонського національного технічного університету відбулося відкриття І етапу Всеукраїнської студентської олімпіади з програмування АСМ-ICPC

Понад 15 команд навчальних закладів вищої освіти, професійної освіти та загальної середньої освіти Херсонського регіону радо привітали декан факультету кібернетики та системної інженерії Н. А. Кругла, завідувач кафедри програмних засобів і технологій В. Г. Шерстюк та заступник завідувача кафедри з навчальної роботи О. М. Ляшенко, які побажали учасникам Олімпіади завжди прагнути успіху, постійно підвищувати свій рівень знань, що неодмінно стануть на користь в майбутній професійній діяльності.

Також до привітань долучилися спонсори Олімпіади – представники провідних IT-компаній Херсонського регіону: Олександр Костік – Голова департаменту із залучення талантів компанії «Logicify»; Дмитро Щедролосев – Директор Херсонської філії компанії «DataArt»; Анна Павлович - IT-recruiter компанії «Wezom», які підкреслили важливість проведення таких заходів для розвитку IT-галузі регіону та побажали учасникам наснаги у боротьбі за право участі у ІІ етапі Всеукраїнської студентської олімпіади з програмування АСМ-ICPC, який відбудеться у вересні 2019 року.

Далі координатор І етапу Всеукраїнської студентської олімпіади – к.т.н., доцент кафедри програмних засобів і технологій Д. Л. Кирийчук розповів про правила та порядок проведення змагань і відповів на запитання учасників.

П’ять годин поспіль учасники розв’язували завдання високого рівня складності та вчилися злагоджено працювати у команді.

Після змагань І етапу відбулося нагородження переможців й учасників Олімпіади. Нагороди вручали голова журі – д.т.н., доцент кафедри програмних засобів і технологій М.В. Жарікова, а також члени журі – Senior Fullstack Developer компанії «Logicify» Дмитро Селищев та PR-менеджер компанії «DataArt» Ірина Третьякова.

Від Херсонського національного технічного університету переможцем І етапу Всеукраїнської студентської олімпіади з програмування АСМ-ICPC серед закладів вищої освіти України стала команда у складі (Диплом ІІІ ступеня):

  1. Олексія Іванчука – група 4КСМ;
  2. Дениса Абрамова – група 4КСМ;
  3. Віталія Завгородного – група 4КСМ.

За результатами І етапу призерами, які також матимуть змогу представити ХНТУ у ІІ етапі Всеукраїнської студентської олімпіади з програмування АСМ-ICPC 2019 стали команди у складі:

  1. Валентина Трущенко – група 3ПР2;
  2. Павла Труша – група 3ПР2;
  3. Анастасії Саригіної – група 3ПР2.

  1. Антона Каспера – група 3ПР1;
  2. Микити Давиденко – група 3ПР1;
  3. Іллі Абрамова – група 3ПР1.

  1. Дениса Кобзаря – група 2ПР2;
  2. Богдана Данильченко – група 2ПР2;
  3. Владислава Глущука – група 2ПР1.

Ми щиро вітаємо переможців і призерів Олімпіади та бажаємо їм перемог у майбутньому!

Організаційний комітет