Студентське самоврядування

ЗУСТРІЧ ДО 150-ЛІТТЯ З ДНЯ НАРОДЖЕННЯ БОГДАНА ЛЕПКОГО – ПИСЬМЕННИКА, ХУДОЖНИКА, ГРОМАДЯНИНА

01 листопада 2022 року студенти спеціальності 281 «Публічне управління та адміністрування» першого (бакалаврського) та другого (магістерського) рівнів вищої освіти, а також викладачі кафедри державного управління і місцевого самоврядування професор Микола Дурман та доцент Олена Дурман взяли участь у зустрічі «Відбився я від вас, і ви мене забули...». Цей захід було приурочено до 150-ліття з дня народження Богдана Лепкого – письменника, художника, громадянина.

ПЕРШИЙ ЕТАП ВСЕУКРАЇНСЬКОЇ СТУДЕНТСЬКОЇ ОЛІМПІАДИ З ДИСЦИПЛІНИ «ЕЛЕКТРОННЕ УРЯДУВАННЯ»

22 лютого 2022 року на виконання наказу ректора ХНТУ «Про проведення першого етапу Всеукраїнської студентської олімпіади у 2021-2022 навчальному році» та відповідно до листа ДНУ «Інституту модернізації змісту освіти» від 11.01.2022 року № 221/10-23 і Положення ХНТУ «Про проведення Всеукраїнської студентської олімпіади» для студентів першого (бакалаврського) рівня вищої освіти спеціальності 281 «Публічне управління та адміністрування» було проведено перший етап Всеукраїнської студентської олімпіади з дисципліни «Електронне урядування». Олімпіада проходила в дистанційному форматі.

УЧАСТЬ ВИКЛАДАЧІВ ТА СТУДЕНТІВ КАФЕДРИ ДЕРЖАВНОГО УПРАВЛІННЯ І МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В ПРОЄКТІ «ТЕРИТОРІЯ ІНФОРМАЦІЙНОГО КОМФОРТУ»

18 лютого 2022 року на виконання Указу Президента України від 14 лютого 2022 року № 53/2021 викладачі кафедри державного управління і місцевого самоврядування разом зі здобувачами вищої освіти першого, другого та третього рівня спеціальності 281 «Публічне управління та адміністрування» Херсонського національного технічного університету взяли участь у заході на тему: «Маніпуляції та пропаганда в медіапросторі: ознаки, прийоми та шляхи уникнення», що реалізується в межах проєкту «Територія інформаційного комфорту».

ГАРАНТІЙНІ ЗАБОВ’ЯЗАННЯ У ЕЛЕКТРОННОМУ ВИГЛЯДІ

10 лютого 2022 року викладачі кафедри державного управління і місцевого самоврядування ХНТУ, разом зі студентами першого, другого та третього рівнів вищої освіти спеціальності 281 «Публічне управління та адміністрування» взяли участь у онлайн лекції «Гарантійні забов’язання у електронному вигляді», під час якої отримали інформацію про юридичні та соціальні методи захисту прав споживачів.

ОНЛАЙН-ЛЕКЦІЯ «ПІД ЗНАКОМ КУПІДОНА»

10 лютого 2022 року викладачі кафедри державного управління і місцевого самоврядування разом зі студентами першого, другого та третього рівнів вищої освіти спеціальності 281 «Публічне управління та адміністрування» взяли участь в онлайн-лекції «Під знаком Купідона», присвяченій Дню закоханих, яке щороку відзначається 14 лютого.

МОЗГОЛОМКА "ПРАВА ЛЮДИНИ"

Студенти кафедри державного управління і місцевого самоврядування Полосьмак Катерина, Сікорська Аліна та Голова Анастасія взяли участь у грі "Права людини", що проходила в бібліотеці ХДУ 8 грудня 2021.

ЦИФРОВА ДЕРЖАВА: СЕРВІСИ ТА МОЖЛИВОСТІ ДІЇ

03 грудня 2021 року студенти першого та третього рівнів вищої освіти спеціальності 281 «Публічне управління та адмінітсрування» ХНТУ разом із доцентом кафедри державного управління і місцевого самоврядування, кандидатом наук з державного управління, доцентом Оленою Дурман, в рамках навчальних дисциплін «Електронне урядування» та «Інформаційна політика» взяли участь у лекції Мстислава Баніка на тему: «Цифрова держава: сервіси та можливості Дії».

ЖІНКИ І ГОЛОДОМОР

01 грудня 2021 року студенти першого, другого та третього рівнів вищої освіти спеціальності 281 «Публічне управління та адміністрування» ХНТУ взяли участь в онлайн-заході, присвяченому спогадам про Голодомор. Захід проводили представники клубу любителів історії «КЛІО». Спікери розповіли, що в четверту суботу листопада в Україні вшановують пам’ять мільйонів жертв голодоморів. Цього року ця дата припала на 27 число.

УЧАСТЬ СТУДЕНТКИ ВІКТОРІЇ КАРАЩУК У ЗАХОДІ З НАГОДИ ПІДПИСАННЯ МЕМОРАНДУМУ ПРО СПІВПРАЦЮ З МІЖНАРОДНОЮ IT-КОМПАНІЄЮ EРAM SYSTEMS

17 листопада 2021 року студентка першого (бакалаврського) рівня вищої освіти Вікторія Каращук узяла участь у зустрічі з питань цифровізації Херсонщини.

СТУДЕНТИ ТА ЇХНІ ПРАВА

4 листопада 2021 року здобувачі усіх рівнів вищої освіти (першого бакалаврського, другого магістерського та третього освітньо-наукового) спеціальності 281 «Публічне управління та адміністрування» та викладачі кафедри державного управління і місцевого самоврядування Херсонського національного технічного університету взяли участь в онлайн заході на тему «Студенти та їхні права».

В І Т А Є М О!

21-го та 28-го жовтня 2021 року представниками Херсонської обласної універсальної наукової бібліотеки імені Олеся Гончара для студентів усіх рівнів вищої освіти (першого бакалаврського, другого магістерського та третього освітньо-наукового) спеціальності 281 «Публічне управління та адміністрування» ХНТУ було проведено онлайн заходи за темами: «Медіаграмотність та уникнення маніпуляцій у соціальних мережах» і «Плагіат та інші види порушень академічної доброчесності». Заходи проходили в межах програми «Територія інформаційного комфорту: школа академічної доброчесності та критичного медіаспоживання».

ЩО ТАКЕ МЕДІАГРАМОТНІСТЬ ТА ЯК УНИКНУТИ МАНІПУЛЯЦІЙ У СОЦІАЛЬНИХ МЕРЕЖАХ

28 жовтня 2021 року здобувачі усіх рівнів вищої освіти (першого бакалаврського, другого магістерського та третього освітньо-наукового) спеціальності 281 «Публічне управління та адміністрування» взяли участь в онлайн заході на тему «Що таке медіаграмотність та як уникнути маніпуляцій у соціальних мережах».

ПЛАГІАТ ТА ІНШІ ВИДИ ПОРУШЕНЬ АКАДЕМІЧНОЇ ДОБРОЧЕСНОСТІ

21 жовтня 2021 року здобувачі усіх рівнів вищої освіти (першого бакалаврського, другого магістерського та третього освітньо-наукового) спеціальності 281 «Публічне управління та адміністрування» та викладачі кафедри державного управління і місцевого самоврядування Херсонського національного технічного університету взяли участь в онлайн заході на тему «Плагіат та інші види порушень академічної доброчесності».

ВІДКРИТА ЗУСТРІЧ «ТУРБОТА ПРО СЕБЕ – ОСНОВА ПСИХІЧНОГО ЗДОРОВ’Я»

12 жовтня 2021 року студенти першого, другого та третього рівнів вищої освіти спеціальності 281 «Публічне управління та адміністрування» Херсонського національного технічного університету взяли онлайн участь у відкритій зустрічі «Турбота про себе – основа психічного здоров’я», організаторами якої стали представники Асоціації психологів вищої школи України.

КВЕСТ ДЛЯ ПЕРШОКУРСНИКІВ

12 жовтня 2021 року студенти першого (бакалаврського) рівня вищої освіти спеціальності 281 «Публічне управління та адміністрування» Херсонського національного технічного університету взяли участь у квесті для першокурсників, метою якого було наочне ознайомлення з територією ХНТУ методами гри.