ПЕРЕБУВАННЯ ПРОФ. ЛОПУШИНСЬКОГО І. П. В ІВАНО-ФРАНКІВСЬКУ

10-11 липня 2015 року завідувач кафедри державного управління і місцевого самоврядування д.держ.упр., професор, заслужений працівник освіти України І. П. Лопушинський перебував в Івано-Франківському національному технічному університеті нафти і газу, з яким ХНТУ укладено угоду про співпрацю у справі підготовки кадрів публічних службовців.

Лопушинський І. П. узяв участь у засіданні спеціалізованої вченої ради К 20.052.07, на якому було успішно захищено 2 кандидатські дисертації: Булгаковим І. М. на тему: «Становлення та розвиток системи державного управління забезпеченням промислової безпеки, охорони праці та гірничого нагляду в Україні» і Пістракевич О. В. на тему: «Інституційна система Європейського Союзу: становлення та розвиток в умовах розширення».

Крім того, відбулася робоча зустріч з деканом факультету управління та інформаційної діяльності д.філос.н., професором Дзвінчуком Д. І., на якій обговорювалися питання щодо участі науково-педагогічних працівників вишів, які здійснюють підготовку магістрів за спеціальностями галузі знань 1501 «Державна служба», у науковому забезпеченні процесів реформування місцевого самоврядування та децентралізації влади в Україні.

Проф. Дзвінчук Д. І. передав бібліотеці магістратури державної служби ХНТУ добірку науково-практичної літератури щодо реформування місцевого самоврядування, підготовленої і виданої DESPRO.

11 липня І. П. Лопушинський перебував у Яворівській середній школі Косівського району Івано-Франківської області, де мав зустріч з народним учителем України, членом-кореспондентом Національної академії педагогічних наук України П. В. Лосюком, який понад п’ятдесят років очолював цю школу. Відбулася зацікавлена розмова щодо посилення національно-патріотичного виховання молоді, особливо в умовах російської воєнної агресії. Професор також узяв участь у відкритті новозбудованої бібліотеки «Гуцульської школи».

Лосюк П. В. подарував для бібліотеки магістратури публічного управління ХНТУ унікальне видання «Народний учитель України Петро Лосюк». У свою чергу ХНТУ надішле для бібліотеки «Гуцульської школи» як подарунок добірку літератури української класики.