Головна

Structure / Кафедри університету / Food technologies / Новини кафедри / Міжнародне стажування у Болгарії

Міжнародне стажування у Болгарії

Старший викладач кафедри харчових технологій, к.т.н., Зубкова Катерина Віталіївна взяла участь у міжнародній програмі наукового стажування «СУЧАСНІ МЕТОДИ НАВЧАННЯ ТА ІННОВАЦІЙНІ ТЕХНОЛОГІЇ В ВИЩІЙ ОСВІТІ: ЄВРОПЕЙСЬКИЙ ДОСВІД ТА ГЛОБАЛЬНІ ТЕНДЕНЦІЇ» (з 02.12.2019 до 02.03.2020, м. Софія, Болгарія).

Мета науково-педагогічного стажування полягала у підвищенні ефективності професійної діяльності у розрізі навчально-методичної, навчально-педагогічної та науково-дослідної роботи на основі вивчення зарубіжного досвіду організації навчального процесу щодо впровадження інноваційних методів і технологій навчання.

Під час стажування Зубкова Катерина Віталіївна мала змогу: ознайомитися з новітніми та інноваційним технологіями, методами та засобами навчання; вивчити європейський досвід використання ІТ-технологій у навчальному процесі, дистанційні форми навчання; ознайомитись з інтернаціоналізацією освітнього процесу та освітніх можливостей. Європейські та світові практики якості академічного навчання; порівняти систему вищої освіти в Болгарії та Україні. Програми підготовки та організація навчального процесу: уніфікація та диференціація; ознайомитись із специфікою наукової підготовки в Болгарії. Написання та публікація наукової роботи (Web of Science, Scopus).

Результат міжнародного науково-педагогічного стажування та підвищення кваліфікації полягають в адаптації та впровадженні в практику навчально-педагогічної діяльності передових досягнень науки, тобто особистісно-зорієнтоване навчання, що покликане розвивати здібності мислити творчо та індивідуально.