Головна

Structure / Кафедри університету / Державного управління і місцевого самоврядування / Наукова діяльність / Студентський науковий гурток / Семінар «Моніторинг чинного законодавства України з питань, що відносяться до сфери наукових інтересів кафедри»

Семінар «Моніторинг чинного законодавства України з питань, що відносяться до сфери наукових інтересів кафедри»

16 грудня 2020 року згідно Плану роботи постійно діючої студентської наукової проблемної групи спеціальності 281 «Публічне управління та адміністрування» галузі знань 28 «Публічне управління та адміністрування» факультету міжнародних економічних відносин, управління і бізнесу на 2020-2021 навчальний рік під керівництвом кандидата наук з державного управління, заступника завідувача кафедри з організаційно-виховної роботи Дурман О.Л. відбувся семінар «Моніторинг чинного законодавства України з питань, що відносяться до сфери наукових інтересів кафедри».

Спікерами заходу були Іван Петрович Лопушинський– завідувач кафедри державного управління і місцевого самоврядування ХНТУ, доктор наук з державного управління, професор та Дурман Микола Олександрович – кандидат технічних наук, доцент, професор кафедри державного управління і місцевого самоврядування ХНТУ.

Професор Лопушинський І.П. розказав студентам про зародження науки «Публічне управління та адміністрування» в Україні, про утворення перших закладів вищої освіти з підготовки фахівців з цієї галузі, про актуальні питання та сучасну нормативно-правову базу діяльності цих вишів.

Доцент Дурман М.О. ознайомив гуртківців з освітньою програмою спеціальності 281 «Публічне управління та адміністрування» першого (бакалаврського) рівня вищої освіти, її складовими та принципам розробки.

Жваву дискусію викликала можливість студентів подавати пропозиції для зміни програмних компонентів освітньої програми з метою приведення їх у відповідність із потребами самих студентів.

На закінчення заходу керівник проблемної групи Олена Дурман подякувала спікерам і студентам та запропонувала проводити такі засідання й в майбутньому, адже проводити наукову роботу за нашою спеціальністю неможливо без знання основ науки «Публічне управління та адміністрування» та новацій законодавства.