Головна

Structure / Кафедри університету / Food technologies / Новини кафедри / Семінар для виноробів півдня України «Французький досвід у винному секторі: організація галузі, комерціалізація, вимоги щодо якості вина»

Семінар для виноробів півдня України «Французький досвід у винному секторі: організація галузі, комерціалізація, вимоги щодо якості вина»

Студентка спеціальності 181 Харчові технології освітньої програми «Технології продуктів бродіння і виноробства» другого (магістерського) рівня вищої освіти Сидорчук Ольга та голова правління Громадської спілки «Дороги вина та смаку Херсонщини» Палічев Юрій прийняли участь у роботі семінару для виноробів півдня України «Французький досвід у винному секторі: організація галузі, комерціалізація, вимоги щодо якості вина», який відбувся 24 травня 2021 р в м. Миколаїв.

Семінар відбувся в рамках заходів Національного виноробного форуму. Торгово-промислова палата України разом із Посольством Франції в Україні, громадською спілкою «Асоціація крафтових виноробів Причорномор'я» і французькими партнерами компанією «Інтерко» Нова Аквітанія, Вищою Національною Школою Агрономії Бордо, ліцею Бордо Бланкфор поглиблює українсько–французьку співпрацю та започатковує новий проект «Бордо - Причорномор'я!».
Ключові спікери: • Стефан Баде, професор економіки і маркетингу виноробства ліцею Бордо, Бланкфор. • Гільєрме Мартінз, енолог, PhD з мікробіології та біотехнології, Вища агрономічна школа Бордо.
Питання, що обговорювались на семінарі:• Французький досвід у винному секторі, організація сучасного шато. • Ринок: Міжнародний та європейський винний ринок. Виробництво, імпорт та споживання у Франції.• Маркетинг вина від дрібних виробників, ключові фактори комерційного успіху: імідж, знання ринкових даних, очікування і уподобання європейських споживачів, дизайн пляшок (етикетки тощо), реклама, тощо. • Якість вина та виробничі гарантії якості: аналітичні параметри, сенсорні перевірки, IFS. HACCP, інші види сертифікації, організація конкурсів з нагородженням.