Structure / Кафедри університету / Food technologies / Новини кафедри / Семінар для виноробів півдня України «Французький досвід у винному секторі: організація галузі, комерціалізація, вимоги щодо якості вина» |
Семінар для виноробів півдня України «Французький досвід у винному секторі: організація галузі, комерціалізація, вимоги щодо якості вина»
Студентка спеціальності 181 Харчові технології освітньої програми «Технології продуктів бродіння і виноробства» другого (магістерського) рівня вищої освіти Сидорчук Ольга та голова правління Громадської спілки «Дороги вина та смаку Херсонщини» Палічев Юрій прийняли участь у роботі семінару для виноробів півдня України «Французький досвід у винному секторі: організація галузі, комерціалізація, вимоги щодо якості вина», який відбувся 24 травня 2021 р в м. Миколаїв.
![](/var/ezwebin_site/storage/images/media/images/0-02-0a-4fe9a302a7b51b431b9adc0645cf57ecc09e6872d14f7e124a09522b6c989b29_d9730908891f1f35/505101-1-ukr-UA/0-02-0a-4fe9a302a7b51b431b9adc0645cf57ecc09e6872d14f7e124a09522b6c989b29_d9730908891f1f35_medium.jpg)
Семінар відбувся в рамках заходів Національного виноробного форуму. Торгово-промислова палата України разом із Посольством Франції в Україні, громадською спілкою «Асоціація крафтових виноробів Причорномор'я» і французькими партнерами компанією «Інтерко» Нова Аквітанія, Вищою Національною Школою Агрономії Бордо, ліцею Бордо Бланкфор поглиблює українсько–французьку співпрацю та започатковує новий проект «Бордо - Причорномор'я!».
Ключові спікери: • Стефан Баде, професор економіки і маркетингу виноробства ліцею Бордо, Бланкфор. • Гільєрме Мартінз, енолог, PhD з мікробіології та біотехнології, Вища агрономічна школа Бордо.
Питання, що обговорювались на семінарі:• Французький досвід у винному секторі, організація сучасного шато. • Ринок: Міжнародний та європейський винний ринок. Виробництво, імпорт та споживання у Франції.• Маркетинг вина від дрібних виробників, ключові фактори комерційного успіху: імідж, знання ринкових даних, очікування і уподобання європейських споживачів, дизайн пляшок (етикетки тощо), реклама, тощо. • Якість вина та виробничі гарантії якості: аналітичні параметри, сенсорні перевірки, IFS. HACCP, інші види сертифікації, організація конкурсів з нагородженням.
![](/var/ezwebin_site/storage/images/media/images/0-02-05-4fce57367abee8894f6fd77cd8fb041935066ffa01e03cc63c32ce1bfff28bd8_28e757e5f37563b6/505105-1-ukr-UA/0-02-05-4fce57367abee8894f6fd77cd8fb041935066ffa01e03cc63c32ce1bfff28bd8_28e757e5f37563b6_small.jpg)
![](/var/ezwebin_site/storage/images/media/images/0-02-05-537de7cc30b316168671544f9029c9e17b9b77aafdd50ecaa2094e0097358eee_7c86e4d34a27cb2b2/505113-1-ukr-UA/0-02-05-537de7cc30b316168671544f9029c9e17b9b77aafdd50ecaa2094e0097358eee_7c86e4d34a27cb2b_small.jpg)
![](/var/ezwebin_site/storage/images/media/images/0-02-05-b19b3ddf929ca525a0838a1be996c13115610ed302e657d19f0d365980a8281c_42e5431aeaf924ab/505117-1-ukr-UA/0-02-05-b19b3ddf929ca525a0838a1be996c13115610ed302e657d19f0d365980a8281c_42e5431aeaf924ab_medium.jpg)