Головна

Structure / Кафедри університету / Автоматизації, робототехніки і мехатроніки / Новини кафедри / ВИРОБНИЧІ ЗАНЯТТЯ ТА ЕКСКУРСІЇ Є ОБОВ’ЯЗКОВОЮ СКЛАДОВОЮ ЯКОСТІ ПІДГОТОВКИ ЗДОБУВАЧІВ І КВАЛІФІКАЦІЇ ВИКЛАДАЧІВ

ВИРОБНИЧІ ЗАНЯТТЯ ТА ЕКСКУРСІЇ Є ОБОВ’ЯЗКОВОЮ СКЛАДОВОЮ ЯКОСТІ ПІДГОТОВКИ ЗДОБУВАЧІВ І КВАЛІФІКАЦІЇ ВИКЛАДАЧІВ

Відвідування успішних підприємств регіону і України студентами, аспірантами і викладачами кафедри Автоматизації, робототехніки і мехатроніки стало не тільки доброю традицією, а можна сказати «стандартом» в реалізації освітньої діяльності. 23 вересня згідно Наказу № 249 від «21» 09 2021р. відбулась екскурсія на ТОВ «Фірмово-промисловий комплекс «Корабел» (м. Херсон), яка перетворилась у формат практичних занять на виробництві.

ТОВ «ФПК «Корабел» є найпотужнішим представником промислового бізнесу не тільки в Україні, а і лідером у світі виробництва міжкімнатних дверей (https://www.nsdoors.net/uk/pro-nas/). Достатньо відзначити, що підприємство розпочавши власну історію у 2001 році на території меблевого цеху Херсонського суднобудівного заводу і на даний час є першим в Україні та входить у «десятку» лідерів у світі в галузі виробництва дверей за об’ємами і якістю. В коротку характеристику ФПК «Корабел» можна вкласти наступне:

- більше 28 000 м2 виробничих площин;

- 1200 - 1500співробітників, що офіційно працюють;

- велика частина кваліфікованих робітників із числа випускників

ХНТУ;

- найбільший роботодавець Херсонської області;

- сучасне обладнання і власні технології.

Тому, не ознайомити студентів з даним підприємством було б значним упущенням з боку гарантів освітніх програм.

Хроніки кафедри АРМ 23 вересня.

На екскурсію було зареєстровано 32 особи від ХНТУ – викладачі Дмитрієв Д.О., Бергер Є.Е., Грубнік О.В., Сарафаннікова Н.В., Лебеденко Ю.О., аспіранти Федорчук Д.Д., Чурсов С.О., Клюєва О.О., Питайло О.Ю., завідувач навчальними лабораторіями Осадчук В.С., студенти груп 2ІМ, 2М, 2АМб, 3ІМ, 3М, 4ІМ, 4М, 5іМ, 5М, (22 студенти).

9:00 Інструктаж з техніки безпеки на території ХНТУ.

10:00 Відправлення автобусом від головного корпусу ХНТУ.

10:50 Прибуття на територію заводу.

11:00 Привітальне слово до студентів головного інженеру Сірика Костянтина Анатолійовича (організаційні аспекти).

Інструктаж з техніки безпеки на території заводу провів заступник директора з охорони праці Семенько Андрій Петрович

11:20 Розділення відвідувачів на три групи по 11 осіб.

Перша група – консультант Урсов Олександр Георгійович, провідний інженер інструментального відділу (випускник ХНТУ 1999 р. спеціальність «Технологія машинобудування»).

Друга група – Дочкін Ігор Петрович, начальник конструкторсько-технологічного відділу, заступник головного технолога.

Третя група – Сірко Роман Володимирович, майстер з налагодження і ремонту обладнання (випускник ХНТУ 2008 р. спеціальність «Технологія машинобудування»).

11:25 Початок ознайомлення зі структурно виробничими процесами підприємства

Під час роботи було відвідано новий цех погонажних виробів, цех корпусних виробів, дільницю фарбування та склеювання і сушки, дільницю порізки скла, дільницю заточування інструменту, ремонтну дільницю, відділи головного технолога та ін.

Кожна одиниця обладнання була детально описана «гідами-фахівцями» від підприємства, безпосередньо працівниками та надавались відповіді одразу на робочому місці з демонстраціє на конкретних пристроях, деталях, режимах та виробах.

14:25 Збір учасників екскурсії у початковій точці (кімната приймання їжі працівників підприємства).

Відбулось узагальнення усіх запитань від трьох підгруп студентів, надані відповіді від адміністрації заводу, усі ділилися враженнями, основними з них є система безпеки життєдіяльності та охорони праці, склад автоматизованого обладнання і верстатів з ЧПК, розмір заробітної плати і багато інших.

Студенти, викладачі і адміністрація ХНТУ висловлює велику подяку власникам ТОВ «ФПК «Корабел» директору Лотоцькій Ірині Володимирівні, головному інженеру Сірику Костянтину Анатолійовичу, усім хто приймав участь у організації, підготовці та проведенні екскурсії. Бажаємо комерційних успіхів Вашому підприємству і не тільки!

Захід відбувся без фінансової підтримки фондів Дж. Сороса і інших благодійних організацій за ініціативи завідувача кафедри АРМ і власників заводу. Технічно-промисловий комплекс України зацікавлений у майбутніх кадрах і бачить їх там, де і потрібно – в випускниках технічного університету!