Головна

Structure / Кафедри університету / Food technologies / Новини кафедри / Практична підготовка студентів на ПрАТ «Князя Трубецького»

Практична підготовка студентів на ПрАТ «Князя Трубецького»

Практична підготовка – це один з видів освітньої діяльності, необхідний для набуття студентами професійних компетентностей. Виробнича практика є важливим етапом підготовки бакалаврів, магістрів з харчових технологій. В жовтні-листопаді 2021 року студенти спеціальності 181 Харчові технології освітньої програми «Харчові технології» з великим задоволенням проходили технологічну практику на одному з найкращих виноробних підприємств України - ПрАТ «Князя Трубецького». Майбутні фахівці розширили, поглибили і закріпили одержані в університеті теоретичні знання, доповнили їх вивченням конкретних питань виробничої діяльності сучасного високотехнологічного підприємства, а також брали безпосередню участь у виробничому процесі. Студенти вивчали виробничо-господарську діяльність, технологічні режими всіх стадій виробництва, хімічний і технологічний контроль, показники якості і безпечності сировини, виноматеріалів і готових вин та ін. Особливо відзначились студенти Малий Богдан та Серпутько Денис.

Проведення практичної підготовки студентів кафедри харчових технологій на високому рівні протягом багатьох років здійснюється завдяки великому досвіду, успішній і плідній праці старшого технолога ПрАТ «Князя Трубецького» Соломахіної Оксани Анатоліївни та всього колективу підприємства, які завжди радо зустрічають мотивовану молодь, яка прагне до навчання і вдосконалення.

Виноградники ПрАТ «Князя Трубецького» розташовані на Дніпровських схилах, на березі Каховського водосховища.

Одне з найстаріших та найвідоміших виноробних підприємств України - ПрАТ «Князя Трубецького» - сьогодні виноробня європейського рівня, де виробляють сухі вина за класичними французькими технологіями.

Ось і ми, студенти ХНТУ, торкнулись історії та технології вина

Сучасне високотехнологічне обладнання (виніфікатори для бродіння, пневматичні мембранні преси, кизельгурові, пластинчасті, вакуумні фільтри та ін.) в цехах підприємства

Ми в лабораторії: знайомимось, вчимось, закріплюємо набуті знання і вміння, результати навчання з контролю технологічних процесів виноробства, якості і безпечності готових вин

Витримка марочних вин

Витримка колекційних вин

Вчимо процеси шампанізації пляшковим способом