Головна

Structure / Кафедри університету / Food technologies / Новини кафедри / Участь викладачів кафедри харчових технологій у семінарі «Нові виробничі технології для підвищення продовольчої безпеки»

Участь викладачів кафедри харчових технологій у семінарі «Нові виробничі технології для підвищення продовольчої безпеки»

Участь викладачів кафедри харчових технологій у семінарі «Нові виробничі технології для підвищення продовольчої безпеки»

22 лютого 2023 року викладачі кафедри харчових технологій взяли участь у семінарі «Нові виробничі технології для підвищення продовольчої безпеки». У семінарі взяли участь: представники Української аграрної конфедерації, Мінагрополітики, Академії Наук України, Керівник підрозділу з координації відносин з ЄС та міжнародних зв'язків Міністерства сільського та лісового господарства Фінляндії Ауліккі Хулмі, Директор з міжнародних відносин, а також провідні українські та міжнародні вчені.

Захід відкрив Кінах Анатолій Кирилович, Голова Об’єднання організацій роботодавців України (ООРУ).

Перший заступник Міністра аграрної політики та продовольства України Тарас Висоцький наголосив на тому, що Україна має залучити кращий міжнародний та вітчизняний досвід для відновлення АПК із використанням новітніх технологій, щоб на майбутнє створити такі гарантії продовольчої безпеки, за яких жодна країна не могла би створити умови для світової кризи, яку маємо зараз через російську агресію.

Козаченко Леонід Петрович, Президент Української аграрної конфедерації, зазначив основні показники, здобутки та можливості українського АПК. За його словами пріоритетами розвитку українського аграрного сектору є: застосування найсучасніших технологій вирощування та переробки сільськогосподарської сировини, збереження довкілля, створення замкнутих виробничих ланцюгів з повною діджиталізацією управління фінансовими ризиками виробництва та торгівлі.

Пані Ауліккі Хулмі, Директор з міжнародних відносин, Керівник підрозділу з координації відносин з ЄС та міжнародних зв’язків Міністерства сільського та лісового господарства Фінляндії представила доповідь на тему: "Фінляндія – країна номер один за Глобальним індексом продовольчої безпеки. Яка політика та робота стоїть за цим". Пані Ауліккі Хулмі розповіла, що Фінляндія використовує системний підхід до виробництва продовольчих продуктів, необхідний для досягнення екологічної, соціальної й економічної стабільності.

У цій країні приділяють значну увагу державно-приватному партнерству, дослідженням та інноваціям.

Хвесик Михайло Артемович, Інститут економіки природокористування та сталого розвитку НАН України, доктор економічних наук, професор, академік НАН України, заслужений діяч науки і техніки України, представив доповідь на тему: "Збалансоване природокористування та відновлення довкілля в системі забезпечення продовольчої безпеки".

Корінець Роман Ярославович, Директор Національної асоціації сільськогосподарських дорадчих служб України, кандидат економічних наук, Заступник голови Комітету підприємців АПК при Торгово-промисловій палаті України представив доповідь на тему: "Системи поширення знань та інновацій для переходу до високотехнологічного сільського господарства".

Петрова Жанна Олександрівна, Завідувач Лабораторії Інституту технічної теплофізики України, доктор технічних наук, лауреат державної премії в галузі науки і техніки представила доповідь на тему: "Технологія конвекційного сушіння продукції як метод отримання доданої вартості в харчовій промисловості України".

Представлені доповіді допоможуть витримати випробування війною в даний момент і швидше втілити План відновлення України в післявоєнний період.