Головна

Structure / Кафедри університету / Фінансів, обліку та оподаткування / Новини кафедри / ВІДБУВСЯ ЧЕРГОВИЙ НАУКОВИЙ СЕМІНАР КАФЕДРИ ФІНАНСІВ, ОБЛІКУ ТА ОПОДАТКУВАННЯ

ВІДБУВСЯ ЧЕРГОВИЙ НАУКОВИЙ СЕМІНАР КАФЕДРИ ФІНАНСІВ, ОБЛІКУ ТА ОПОДАТКУВАННЯ

На кафедрі фінансів, обліку та оподаткування щомісяця проводяться наукові семінари, на яких викладачі кафедри звітують про результати особистих наукових досліджень.

Після доповідей відбувається їх активне обговорення колегами, висловлюються критичні зауваження та даються рекомендації. Проведення семінарів допомагає науковцям коригувати наукові пошуки, направляти дослідження у правильне русло.

Під час семінарів відбувається також ознайомлення з новітніми науковими досягненнями, обговорюються публікації у збірниках наукових праць та матеріали конференцій.

Черговий науковий семінар кафедри фінансів, обліку та оподаткування відбувся в онлайн-форматі із застосуванням платформи Zoom 4 травня 2023 року. К.е.н., доцент, доцент кафедри Олена НОВОСЬОЛОВА презентувала результати наукових досліджень на тему «Дослідження впливу нагромадження капіталу на економічне зростання».

В рамках наукового семінару обговорили проблеми нагромадження капіталу в Україні. Було визначено, що нагромадження капіталу пов’язано з низкою особливостей, серед яких варто виділити: низький рівень заощаджень та відсутність дієвих механізмів перетворення заощаджень на інвестиції; відсутність мотивації до довгострокових вкладень в основний капітал та переважне спрямування коштів у високоприбуткові галузі зі швидким оборотом капіталу, зокрема - торгівлю, посередницьку діяльність тощо.

У результаті спільного обговорення учасники семінару дійшли згоди щодо пошуку шляхів зміцнення матеріальної основи економічного зростання нагромадження капіталу, адже воно визначає можливості формування та акумуляції ресурсів для фінансування реального сектору економіки.

Щомісячні наукові семінари кафедри фінансів, обліку та оподаткування дають можливість науково-педагогічним працівникам активно поєднувати викладацьку роботу із науковою діяльністю, що сприяє підвищенню рівня ефективності навчального процесу здобувачів спеціальностей 071 «Облік і оподаткування» та 072 «Фінанси, банківська справа, страхування».