Головна

Structure / Кафедри університету / Фінансів, обліку та оподаткування / Наукова робота студентів / - «Актуальні проблеми обліку, аудиту, оподаткування та аналізу в умовах міжнародної інтеграції» (спеціальність 071) / Засідання / ЗАСІДАННЯ СТУДЕНТСЬКОЇ НАУКОВОЇ ПРОБЛЕМНОЇ ГРУПИ «АКТУАЛЬНІ ПРОБЛЕМИ ОБЛІКУ, АУДИТУ, ОПОДАТКУВАННЯ ТА АНАЛІЗУ В УМОВАХ МІЖНАРОДНОЇ ІНТЕГРАЦІЇ» СПЕЦІАЛЬНОСТІ 071 «ОБЛІК І ОПОДАТКУВАННЯ»

ЗАСІДАННЯ СТУДЕНТСЬКОЇ НАУКОВОЇ ПРОБЛЕМНОЇ ГРУПИ «АКТУАЛЬНІ ПРОБЛЕМИ ОБЛІКУ, АУДИТУ, ОПОДАТКУВАННЯ ТА АНАЛІЗУ В УМОВАХ МІЖНАРОДНОЇ ІНТЕГРАЦІЇ» СПЕЦІАЛЬНОСТІ 071 «ОБЛІК І ОПОДАТКУВАННЯ»

14 березня 2024 року відбулося чергове засідання студентської наукової проблемної групи «Актуальні проблеми обліку, аудиту, оподаткування та аналізу в умовах міжнародної інтеграції». Модератором засідання була старший викладач Наталія СТЕФАНОВИЧ.

Для зв’язку зі студентами використовували платформу ZOOM.

На початку засідання проблемної групи було обговорено інформацію щодо організаційних та методичних складових підготовки здобувачів вищої освіти до участі у І турі Всеукраїнського конкурсу студентських наукових робіт зі спеціальності 071 «Облік і оподаткування».

Здобувачів було ознайомлено з ПОЛОЖЕННЯМ про Всеукраїнський конкурс студентських наукових робіт з галузей знань і спеціальностей, яке визначає порядок організації та проведення Всеукраїнського конкурсу студентських наукових робіт. Особливу увагу було приділено вимогам до написання, критеріям оцінювання наукових робіт та академічній доброчесності при написанні наукових робіт.

Викладачі спеціальності відзначили, що визнання досягнень здобувачів вищої освіти має відбуватися через їх знання і наукову активність. Тому, виконання і представлення наукових робіт на Всеукраїнських конкурсах є вкрай важливим.

У ході засідання проблемної групи було обговорено підготовку тез доповідей здобувачки 5 курсу навчання другого (магістерського) рівня вищої освіти Марини БОРОДІНОЇ до виступу на IV Міжнародній науково-практичній конференції «Цифрова економіка і сталий розвиток: новітні тенденції у фінансах, обліку, менеджменті та соціально-поведінкових науках», яка відбудеться 26-27 березня 2024 р.
(м. Берегове, Україна) на актуальну тему: «Цифровізація бухгалтерського обліку – важливий і необхідний етап у веденні бізнесу» (наук. керівник – к.е.н., доцент Олена ЄРЕМЯН). Тези було представлено англійською мовою.

У ході засідання виникла жвава дискусія, обмін думками і за результатами обговорень виступу рекомендовано Марині БОРОДІНІЙ оформити тези доповідей відповідно до вимог щодо написання наукових публікацій і прийняти участь у Міжнародній конференції.

Отже, наукова робота студентів передбачає навчання студентів методології і методики дослідження, а також систематичну участь у дослідницькій діяльності.