Головна

Structure / Кафедри університету / Фінансів, обліку та оподаткування / Новини кафедри / ЗДОБУВАЧІ СПЕЦІАЛЬНОСТІ 071 «ОБЛІК І ОПОДАТКУВАННЯ» - ФІНАЛІСТИ ВСЕУКРАЇНСЬКОЇ СТУДЕНТСЬКОЇ ОЛІМПІАДИ З ОПОДАТКУВАННЯ

ЗДОБУВАЧІ СПЕЦІАЛЬНОСТІ 071 «ОБЛІК І ОПОДАТКУВАННЯ» - ФІНАЛІСТИ ВСЕУКРАЇНСЬКОЇ СТУДЕНТСЬКОЇ ОЛІМПІАДИ З ОПОДАТКУВАННЯ

Здобувачі спеціальності 071 «Облік і оподаткування», під керівництвом к.е.н., доцента кафедри фінансів, обліку та оподаткування, гаранта освітньої програми «Облік і оподаткування» першого (бакалаврського) рівня вищої освіти Олени ЄРЕМЯН, взяли участь у Всеукраїнській студентській олімпіаді з оподаткування, яка була проведена на базі Державного податкового університету (м. Ірпінь).

Захід відбувся за підтримки Міністерства фінансів України, Державної податкової служби України та консалтингової компанії А1 Consulting з метою сприяння розвитку креативного мислення у вирішенні складних завдань, усвідомленню важливості роботи податкової системи для економіки країни та формуванню податкової культури серед молоді.

Олімпіада тривала з 29 лютого 2024 року до 10 квітня 2024 року і проходила у 3 етапи.

Перший етап (попередній відбір), де оцінювалося практичне рішення завдання, тривав до 15 березня 2024 року. У цьому етапі взяли участь 598 учасників із 107 закладів вищої освіти України. З них троє студенток спеціальності 071 «Облік і оподаткування» ХНТУ - Ірина РИЖЕНКО (група 3ОАп), Анастасія КУЗЬМЕНКО (група 4ОАп) і Марина БОРОДІНА (група 5ОА) - за результатами оцінювання завдань пройшли
до ІІ етапу.

ІІ етап проходив з 16 по 31 березня 2024 року і передбачав оцінку рішення основного кейсу. У ньому взяли участь 230 учасників із різних закладів вищої освіти України. За результатами виконання основних завдань було відібрано роботи двох студенток спеціальності 071 «Облік і оподаткування» ХНТУ - Ірини РИЖЕНКО (група 3ОАп) і Анастасії КУЗЬМЕНКО (група 4ОАп), які пройшли у фінал.

ІІІ етап (фінал) відбувся 10 квітня 2024 року. На цьому етапі оцінювалося рішення основного кейсу, самопрезентація, презентація кейсу та відповіді на питання членів журі.

У заключному етапі Олімпіади взяли участь 20 учасників із 16 закладів вищої освіти, серед яких НУ «Києво-Могилянська академія», Київський національний університет імені Тараса Шевченка, Київський національний економічний університет імені Вадима Гетьмана, Державний податковий університет, НУ «Львівська політехніка», Львівський торговельно-економічний університет, Дніпропетровський державний університет внутрішніх справ, Чорноморський національний університет імені Петра Могили, Херсонський національний технічний університет та інші.

Студентки ХНТУ спеціальності 071 «Облік і оподаткування» Ірина РИЖЕНКО і Анастасія КУЗЬМЕНКО представили свої кейси та продемонстрували високий рівень компетентності в галузі оподаткування, посівши відповідно 12 та 16 місця.

Фіналісткам Всеукраїнської студентської олімпіади з оподаткування Ірині РИЖЕНКО і Анастасії КУЗЬМЕНКО вручили сертифікати, а Херсонський національний технічний університет отримав Подяку за висококваліфіковану підготовку здобувачів вищої освіти та популяризацію знань з податкової проблематики.

Колектив кафедри фінансів, обліку та оподаткування вітає фіналісток та дякує їм за сміливість, працездатність та наполегливість!

Також висловлюємо вдячність науковому керівнику к.е.н., доценту Олені ЄРЕМЯН за професійно-практичну підготовку висококваліфікованих фахівців за спеціальністю 071 «Облік і оподаткування».

Бажаємо нових наукових здобутків та подальших перемог!