Міжнародний Форум Cosmetics Ukraine 2017

1 – 2 червня у м. Київ відбувся Міжнародний Форум Cosmetics Ukraine 2017

Кафедра Хімічних технологій, експертизи та безпеки харчової продукції (ХТЕБХП) вдруге прийняла участь у II Міжнародному Форумі Cosmetics Ukraine 2017, що відбувся 1 – 2 червня у м. Київ.

З вітальними зверненнями до учасників та гостей Форуму виступили голова Правління Асоціації «Парфумерія та Косметика України» Вікторія Філатова, директор з питань регулювання (COSMED, Франція) Алін Вебер, заступник Міністра молоді та спорту Олександр Ярема.

С грудня 2016 року Херсонський національний технічний університет є членом Асоціації «Парфумерія та Косметика України». У заходах Форуму прийняли участь викладачі кафедри ХТЕБХП: д.т.н., проф. Сарібєкова Діана Георгіївна, к.т.н., доцент Салєба Людмила Володимирівна, к.т.н., асистент Куник Олександра Миколаївна; та студенти 3 курсу групи 3Хк напряму «Хімічна технологія» за професійним спрямуванням «Хімічні технології харчових добавок та косметичних засобів»: Попова Зоряна, Сліпенко Вікторія, Кірюшин Андрій.

В рамках Міжнародного Форуму Cosmetics Ukraine 2017 було представлено виставку косметичної сировини – інгредієнтів для виробництва косметики, засобів особистої гігієни та побутової хімії, парфумерних композицій, упаковки та обладнання парфумерно-косметичної галузі. Конференція Форуму презентувала провідних виробників косметичної сировини, упаковки та комплектуючих, досягнення вітчизняного виробництва косметики, дослідження міжнародних ринків косметичної продукції, ринку органічної косметики та ефективні інструменти маркетингу. Було представлено широку географію доповідей: Бельгія, Велика Британія, Німеччина, Канада, Латвія, Литва, Іспанія, США, Франція, Україна, Швейцарія, Японія.

На конференції в рамках секції Освіта і Кар’єра були представлені інноваційні ідеї та наукові розробки від студентів і молодих вчених ВУЗів України (Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Національний медичний університет ім. О.О. Богомольця, Національний технічний університет України «КПІ ім. Ігоря Сікорського», Український державний хіміко-технологічний університет, Національний університет харчових технологій, Одеська національна академія харчових технологій, Херсонський національний технічний університет) та вручення грантів від фонду українських виробників за найкращу наукову роботу.

Особливо хотілось би відмітити цікаві майстер-класи від компанії «Leko Style» по використанню косметичних інгредієнтів для виготовлення крему для тіла «Beautiful Mom», міцелярної води «Breath of Freshness», антицелюлітного крему «Predator», губної помади Nude без віддушок та багато інших косметичних засобів. Вказані майстер-класи користувались великим успіхом та не залишили байдужими жодного відвідувача, будь-то представники виробників косметики, викладачі ВУЗів чи студенти.

Участь кафедри хімічних технологій, експертизи та безпеки харчової продукції Херсонського національного технічного університету, що готує фахівців для парфумерно-косметичної галузі, у роботі Міжнародного Форуму Cosmetics Ukraine стає доброю щорічною традицією.

До нових зустрічей!