Головна

Структура / Кафедри університету / Дизайну / НОВИНИ / ВИКЛАДАЧИ КАФЕДРИ ДИЗАЙНУ ПРИЙНЯЛИ УЧАСТЬ У МІЖНАРОДНОМУ ОНЛАЙН КУРСІ COMMUNITY ARTS AND HEALTH IN UKRAINE TRAINING PROGRAMME

ВИКЛАДАЧИ КАФЕДРИ ДИЗАЙНУ ПРИЙНЯЛИ УЧАСТЬ У МІЖНАРОДНОМУ ОНЛАЙН КУРСІ COMMUNITY ARTS AND HEALTH IN UKRAINE TRAINING PROGRAMME

ELIA’s UAx Platform в лютому оголосила про онлайн-навчальну Community Arts and Health in Ukraine Training Programme, яку адмініструє ELIA. Цей тренінг проводила Rachel Chainey, арт-терапевт і координатор штаб-квартири Art Hives в Університеті Конкордія, Монреаль, Канада, а також деякі запрошені доповідачі з міжнародної мережі Art Hives.

Це практична коротка навчальна програма, викладатиме теорії, методи та матеріали, необхідні для створення інклюзивних громадських місць. Ця програма спрямована на надання різноманітних можливостей для розбудови спільноти, зцілення за допомогою створення мистецтва, діалогу та обміну навичками в районах та установах.

Програма була відкрита для професіоналів вищої мистецької освіти в Україні, які цікавляться публічною практикою мистецтва для суспільства, здоров’я, благополуччя та арт-терапії.

Онлайн-курс проходив два місяці з 29 лютого по 2 травня 2024 року. Програма складалась з двох частин, кожна з яких спрямована на краще розуміння Art Hives та їхнього впливу на суспільне мистецтво для здоров’я та добробуту громади.

Кафедра дизайну є повноправним членом платформи та викладачи кафедри д.т.н., професор Чепелюк О.В. та к.т.н., доцент Полєтаєва Г.Н. приймали участь в курсі та отримали багатий досвід по створенню громад через арт-терапію, отримали сертифікати про проходження курсу.