Про університет / Новини університету / ХНТУ РАЗОМ З ПАРТНЕРАМИ ЗАВЕРШИЛИ ПРОВЕДЕННЯ ПРОГРАМИ ПІДВИЩЕННЯ КВАЛІФІКАЦІЇ “NOVEFOOD-2024” |
ХНТУ РАЗОМ З ПАРТНЕРАМИ ЗАВЕРШИЛИ ПРОВЕДЕННЯ ПРОГРАМИ ПІДВИЩЕННЯ КВАЛІФІКАЦІЇ “NOVEFOOD-2024”
Дата 02.12.2024 15:12
Херсонський національний технічний університет разом з партнерами завершили проведення програми підвищення кваліфікації “NoveFood-2024” на тему “Інноваційні технології харчової промисловості”.
Захід відбувся з 18.11.2024 по 29.11.2024 у форматі онлайн семінарів для педагогічних, науково-педагогічних працівників закладів вищої освіти, аспірантів, фахівців-практиків. В програмі були заявлені виступи від провідних науковців у сфері харчових технологій та виробництв з 6 закладів вищої освіти, а саме:
• Таврійський державний агротехнологічний університет імені Дмитра Моторного.
• Херсонський національний технічний університет.
• Національний університет біоресурсів та природокористування України.
• Державний біотехнологічний університет.
• Дніпровський державний аграрно-економічний університет.
• Луцький національний технічний університет.
ХНТУ був представлений двома спікерами - д.т.н., професором, завідувачем кафедри харчових технологій Миколою ВАЛЬКО та к.т.н., доцентом кафедри хімічних технологій, експертизи та безпеки харчової продукції Марією РАЦУК.
Відкрив програму підвищення кваліфікації своїм виступом 18 листопада Микола Іванович, провівши семінар на тему "Крафтове виробництво як напрямок повоєнного відновлення харчової промисловості Півдня України". Під час семінару, основну увагу було зосереджено на тому, що виробництво крафтової продукції - це не лише виробництво органічних продуктів харчування з екологічно чистої сировини, а й запорука потужного економічного розвитку південного регіону України. Крафтовий бізнес є перспективним джерелом зростання доходів місцевих територіальних громад та населення. Розвиток крафтового виробництва дозволить створити додаткові робочі місця та підвищити рівень зайнятості в післявоєнний час.
25 листопада Марія Євгенівна представила свої наукові практичні і теоретичні напрацювання на тему «Перспективи використання рослинних волокон в харчовій промисловості», в яких показала можливості використання харчових волокон у виробництві ковбасних, молочних та хлібобулочних виробів. Учасники семінару взяли участь у обговоренні доповіді, що свідчить про інтерес науковців і споживачів до питання додавання рослинних волокон до продуктів харчування, яке не ускладнює технологію їх виготовлення та надає функціональних властивостей.
|
|