|
Про університет / Новини університету / ЗАХИСТ КВАЛІФІКАЦІЙНИХ РОБІТ МАГІСТРІВ ОПП «ТЕХНОЛОГІЧНА ЕКСПЕРТИЗА ТА БЕЗПЕКА ХАРЧОВОЇ ПРОДУКЦІЇ» |
ЗАХИСТ КВАЛІФІКАЦІЙНИХ РОБІТ МАГІСТРІВ ОПП «ТЕХНОЛОГІЧНА ЕКСПЕРТИЗА ТА БЕЗПЕКА ХАРЧОВОЇ ПРОДУКЦІЇ»
Дата 26.12.2025 08:37
18 – 22 грудня 2025 року на кафедрі Хімічних технологій, експертизи та безпеки харчової продукції проходила атестація магістрів спеціальності 181 Харчові технології освітньо-професійної програми «Технологічна експертиза та безпека харчової продукції».
Здобувачі освіти другого (магістерського) рівня представили до захисту кваліфікаційні роботи, що містять результати сучасних досліджень з харчових технологій, пов’язані з розробленням та впровадженням систем управління якістю та безпечністю на підприємствах харчової промисловості, а саме з технологічної експертизи харчових продуктів оздоровчого та профілактичного призначення.
Магістри освітньо-професійної програми «Технологічна експертиза та безпека харчової продукції» провели дослідження з технологічної експертизи, оцінки якості і безпечності широкого спектру продуктів функціонального призначення – напою на основі сироватки; морозива функціонального призначення; ферментованого напою – комбучі; крафтового соковмісного напою з підвищеним вмістом магнію; снекового батончика підвищеної біологічної цінності; хлібобулочних виробів, збагачених насінням льону; безглютенових круасанів; печива затяжного з харчовими волокнами; мармеладу з цукрозамінниками; сирків глазурованих, а також провели наукові дослідження з удосконалення рецептур і оцінювання якості пшеничного хліба оздоровчого призначення з додаванням спіруліни і розторопши, сирцевих пряників із додаванням пектиновмісних продуктів, кексів зниженої калорійності із вмістом гарбузового пюре та фруктової пастили зі збагачувальними добавками.
Теми кваліфікаційних робіт магістрів відповідають науково-дослідному напряму кафедри, сучасному стану і перспективам розвитку харчових технологій, формуванню якості і безпечності харчових продуктів.
За результатами кваліфікаційних робіт здобувачами освіти опубліковано тези у збірниках міжнародних та всеукраїнських конференцій та отримано сертифікати за участь у: ХІІ-ій Всеукраїнській науково-практичній конференції молодих учених і здобувачів освіти «Науково-практичні розробки молодих учених в хімічній, харчовій та парфумерно-косметичній галузях промисловості», 21 листопада 2025 р., ХНТУ, м. Хмельницький; у ІІІ-му форумі «Інноваційні підходи в промисловому та крафтовому виробництві: виклики та можливості», 16-17 жовтня 2025 р., м. Київ. НУХТ; ХІІ міжнародній науково-технічній конференції «Оздоровчі харчові продукти та дієтичні добавки: технології, якість та безпека», 12 листопада 2025 р, НУХТ, м. Київ; ІV Всеукраїнській науково-технічній конференції здобувачів вищої освіти і молодих учених «Молодь - науці і виробництву: Актуальні питання харчової промисловості», Кропивницький, 14 травня 2025 р. ХДАЕУ; ІІІ-ій Міжнародній науково-практичній конференції «Промисловість та крафт для HoReCa в туризмі: досвід, проблеми, інновації», 15-16 травня 2025 р., м. Київ. НУХТ; V міжнародній науково-практичній інтернет-конференції «Якість та безпечність продукції у внутрішній і зовнішній торгівлі: сучасні вектори розвитку і перспективи» 21 жовтня 2025 р. м. Полтава, ПДАУ; VІІ всеукраїнській науково-практичній конференції «Стан і перспективи розвитку хімічної, харчової та парфумерно-косметичної галузей промисловості», м. Хмельницький, 30 травня 2025 р. ХНТУ; всеукраїнській науково-практичній конференції «Якість та товарознавча характеристика товарів різного функціонального призначення», м. Хмельницький, 27 травня 2025 р. ХНТУ.
Враховуючи результати захисту випускних кваліфікаційних робіт магістрів ЕК відзначає актуальність тематики та якість захисту (62,5% оцінено відмінно, 37,5% – добре). Слід відмітити, що за наполегливість при здобутті знань, активну участь у науковій діяльності кафедри та громадському житті університету двоє магістрів Гайдаєнко Ольга Володимирівна і Петренко Анна Миколаївна отримають дипломи з відзнакою, восьмеро здобувачів освіти рекомендовано до аспірантури. ЕК відмітила, що всі представлені роботи мають дослідний характер і чотирнадцять з них рекомендовані до впровадження в навчальний процес.
Екзаменаційна комісія та викладачі кафедри хімічної технології, експертизи та безпеки харчової продукції щиро вітають випускників-магістрів з успішним захистом кваліфікаційних робіт і бажають завжди зберігати впевненість у своїх силах, попри все крок за кроком рухатися вперед і досягати нових перемог!
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|






