Головна

Про університет / Новини університету / УЧАСТЬ У РОБОТІ ІІІ ФОРУМУ «ІННОВАЦІЙНІ ПІДХОДИ В ПРОМИСЛОВОМУ ТА КРАФТОВОМУ ВИРОБНИЦТВІ: ВИКЛИКИ ТА МОЖЛИВОСТІ»

УЧАСТЬ У РОБОТІ ІІІ ФОРУМУ «ІННОВАЦІЙНІ ПІДХОДИ В ПРОМИСЛОВОМУ ТА КРАФТОВОМУ ВИРОБНИЦТВІ: ВИКЛИКИ ТА МОЖЛИВОСТІ»

16 – 17 жовтня 2025 року викладачі кафедри хімічних технологій, експертизи та безпеки харчової продукції взяли участь у роботі ІІІ Форуму «Інноваційні підходи в промисловому та крафтовому виробництві: виклики та можливості», який відбувся в Національному університеті харчових технологій (м. Київ) у змішаному форматі.

Завідувач кафедри к.т.н., доцент Людмила Салєба відвідала виставку інноваційної продукції локальних, а також крафтових виробників Київщини та інших областей України. Викладачі кафедри к.т.н., доцент Рацук Марія, старший викладач Юрова Тетяна, взяли участь у заході онлайн.

В рамках форуму свою продукцію презентували крафтові сироварні «Ясна» (козина ферма) і ТОВ «Тасбіо» (буйволина ферма), МК Галичина, ПрАТ «Тернопільський молокозавод» (ТМ Молокія), МХП, ФГ «Неборак» (розведення раків), ТОВ «Дім спецій», ТОВ «Біоконтакт», АТ «Фабрика КОМБІ» – сучасне виробництво натуральної бюджетної косметики і товарів гігієни, ТОВ «Какао+», ТОВ «Київський пекарний дім», ПП «Кронос агро», сімейний бізнес – соуси ТМ «Витребеньки» та інші.

На виставці можна було провести дегустацію, придбати продукцію і поспілкуватися із фахівцями з виробництва таких крафтових харчових продуктів: сири, соуси, хліб, кондитерські вироби, олія, крафтові напої, лавандова продукція, солодощі.

Цікавим було спілкування зі стейкхолдерами косметичної галузі, що виробляють продукцію для здоров’я та краси людини: технологом виробництва ТОВ «Біоконтакт» м. Київ, який представив продукцію БактоVIT (ПП «Кронос агро») для нормалізації мікрофлори шлунково-кишкового тракту, а також косметичні маски для обличчя з пребіотиком, косметичний крем і тонік насичені корисними молочнокислими бактеріями; власницею крафтового виробництва натуральної косметики FLOYA тоніків-гідролатів, сухих масок убтанів, ефірних олій із української сировини.

Особливо втішила серце презентація фірмового запатентованого торту «ХЕРСОН» від Food Perfetto, а також виступ президента Всеукраїнської Асоціації барменів (AUBA) Андрія Петровського про сучасні тенденції розвитку українських крафтових напоїв, в якій, в тому числі, згадувалось виробництво пива і граппи від південної степової броварні «Дрофа» у незламному м. Херсоні.

Під час виступів спікерів, учасників форуму і панельної дискусії були розглянуті сучасні тенденції та стратегії розвитку промислового та крафтового виробництва, інноваційні харчові технології та продукти для НоReCa, питання глобалізації та сталого розвитку в туризмі та економічні тренди.

Щиро вдячні за запрошення Василю Пасічному д.т.н., професору, завідувачу кафедри технології м’яса і м’ясних продуктів НУХТ та Оксані Топчій доценту, к.т.н., гаранту міждисциплінарної ОНП «Промислові та крафтові технології для HoReCa в туризмі». Такі заходи завжди сприяють професійному розвитку, обміну досвідом, ідеями та новітніми тенденціями, дають можливість розширити контакти та отримати підтримку від фахівців.

Щиро вітаємо всіх, хто має відношення до виробництва, переробки, контролю якості та реалізації харчових продуктів з Днем працівника харчової промисловості! Бажаємо стабільного розвитку, високих стандартів якості та подальших успіхів у вашій важливій справі.