Про університет / Новини університету / Вебінар "Актуальні питання та їх практична реалізація у сфері метрології, стандартизації, оцінки відповідності, безпечності харчової продукції на Херсонщині. Технічні можливості та сучасні інструменти взаємодії з бізнесом" |
Вебінар "Актуальні питання та їх практична реалізація у сфері метрології, стандартизації, оцінки відповідності, безпечності харчової продукції на Херсонщині. Технічні можливості та сучасні інструменти взаємодії з бізнесом"
Дата 26.10.2021 16:28
21 жовтня 2021 року з метою підтримки інформаційно-просвітницької кампанії Мінекономіки для підвищення рівня інформованості бізнесу щодо змін у сфері технічного регулювання на базі ДП "Херсонстандартметрологія" був проведений вебінар "Актуальні питання та їх практична реалізація у сфері метрології, стандартизації, оцінки відповідності, безпечності харчової продукції на Херсонщині. Технічні можливості та сучасні інструменти взаємодії з бізнесом".
У вебінарі взяли участь представники факультету інтегрованих технологій ХНТУ: декан факультету к.т.н., доцент Расторгуєва М.Й., зам. декана к.т.н., доцент Євтушенко В.В., завідувач кафедри товарознавства, стандартизації та сертифікації д.т.н., професор Тіхосова Г.А., д.т.н., професор Чурсіна Л.А., к.т.н., доцент кафедри Путінцева С.В., к.т.н., доцент Домбровська О.П.
Доповідачами були представники керівної ланки ДП «Херсонстандартметрологія», які окрім іншого торкнулися питань практичної реалізації Закону України «Про метрологію та метрологічну діяльність» в частині калібрування, санітарно-мікробіологічних досліджень води (зокрема якості води у виробничому процесі та життєдіяльності людини).
Учасники обговорювали питання:
- практичної реалізації Закону України “Про метрологію та метрологічну діяльність“ в частині калібрування еталонів та засобів вимірювальної техніки для вимірювальних, випробувальних та повірочних лабораторій. Організація, особливості та переваги калібрування.
- якості води у виробничому процесі та життєдіяльності людини. Санітарно-мікробіологічні дослідження води.
- забезпеченості нормативними документами у сфері стандартизації;
- сучасних потреб бізнесу в сертифікації систем управління якістю;
- сучасних потреб бізнесу в сертифікації систем безпечністю харчових продуктів.