Головна

Структура / Кафедри університету / Економіки, підприємництва та економічної безпеки / Новини та події кафедри / Участь в онлайн-конференції «Плагіат та інші види академічних порушень»

Участь в онлайн-конференції «Плагіат та інші види академічних порушень»

21 жовтня 2021 року здобувачі вищої освіти спеціальності 051 «Економіка», а також викладачі кафедри економіки, підприємництва та економічної безпеки взяли участь в онлайн-конференції «Плагіат та інші види академічних порушень» в рамках проєкту «Територія інформаційного комфорту». Організатором конференції виступив херсонський центр Window on America, який входить до складу КЗ «Херсонська обласна універсальна наукова бібліотека ім. Олеся Гончара».

На конференції студенти та аспіранти кафедри дізналися про еволюцію права інтелектуальної власності в Україні, що таке плагіат та які є види порушень академічної доброчесності, які проблеми академічних порушень існують в Україні і занотували практичні поради, як писати без академічного плагіату.

Актуальність проблеми, порушеної в ході лекції, є безумовною. Розширення інформаційного простору стало не тільки суттєвим кроком вперед до прогресу і загальної інформатизації, але й породжує практику інтелектуальних правопорушень шляхом привласнення чужих ідей, думок, що пов’язано з легким доступом до продукції інтелектуальної власності та простотою її копіювання. Тому сьогодні важливо виховувати високий рівень культури академічної доброчесності у всіх причетних до наукової діяльності, і в першу чергу, у студентів. Сподіваємося, для понад сімдесяти відвідувачів цього онлайн-заходу дана лекція стала важливим кроком на шляху підвищення своєї академічної культури.

Посилання на джерело