Головна

Структура / Кафедри університету / Економіки, підприємництва та економічної безпеки / Новини та події кафедри / Поліпшення взаємодії зі студентами та зниження конфліктності в освітньому середовищі: психологічна допомога

Поліпшення взаємодії зі студентами та зниження конфліктності в освітньому середовищі: психологічна допомога

На долю наших студентів випало чимало викликів з початку повномасштабного вторгнення. Це й окупація, й психологічний тиск з боку ворога, й постійні обстріли міста. Більшість з них вимушені були покинути рідні домівки та облаштовуватись на новому місті в новому оточені. Все це стресові та травматичні події, які можуть залишити серйозний психологічний слід на людях, особливо на молодому поколінні.

Розпізнати ситуацію, коли студенту потрібна допомога, вміти вчасно та правильно зреагувати – це непроста задача для непідготовленого викладача.

З метою допомогти виявити ознаки психологічних станів у студентів 16.11.2023 відбулася онлайн-зустріч викладачів, що викладають дисципліни студентам спеціальності 051 «Економіка» з доктором медичних наук, професором, завідувачкою кафедри психіатрії, наркології, медичної психології та соціальної роботи Харківського національного медичного університету Кожиною Г.М.

Тема зустрічі "Стресосоційовані розлади: що робити?". Спікером було роз’яснено, що в умовах воєнного стану всі відчувають негативні наслідки щодо психічного здоров'я. Розглянуто ознаки проявів тривоги, депресії, суіцідальної поведінки, панічної атаки, посттравматичного стресового розладу. Надано методики за для пропедевтики, надання допомоги та поліпшення загального стану.

 
 
       
 
 
       
 
 
       
 
 

Наші студенти і викладачі зможуть і надалі отримувати безкоштовні та конфіденційні онлайн-консультації від:

🔹Кафедри психіатрії, наркології, медичної психології та соціальної роботи Харківського національного медичного університету

🔹Платформи Teenergizer

Обравши один з двох напрямів онлайн-консультації студенти і викладачі можуть отримати професійну допомогу від психологів без осуду й непотрібних порад, адже догляд за ментальним здоров`ям - це не менш важливо, ніж догляд за фізичним здоров'ям.