Головна

About University / Новини університету / «ЧайкоФський-семінар»: Тиха охота. Запобігання отруєнню грибами".

«ЧайкоФський-семінар»: Тиха охота. Запобігання отруєнню грибами".

Осінь – улюблена пора грибників. Для них це довгоочікуваний час, коли можна з користю відпочити на тихому полюванні в лісі.

Гриби цінуються українцями за прекрасний смак, високу поживність і вміст корисних речовин. В них міститься багато білка, фосфору і кальцію. Вони багаті на мікроелементи – калій, йод, марганець, фосфор, цинк, мідь, які необхідні для підтримання нормального обміну речовин в організмі й сприяють зменшенню ризику розвитку серцево-судинних хвороб, перешкоджають вірусним інфекціям. Проте, перша і головна цінність їх у тому, що вони зміцнюють імунну систему людини. Науковці вважають: завдяки тому, що в пісних стравах православних християн було багато грибів, людям у стародавні часи вдавалось покращити імунітет у суворий піст на початку весни, коли за логікою він мав би знижуватися

Але завжди потрібно пам’ятати про небезпеку отруєння умовно їстівними чи отруйними грибами. Тому гриби краще збирати з людиною, яка на цьому знається…

І знову «ЧайКофський-семінар» має намір навчати студентів культурі збирання грибів і тим самим й зберегти здоров’я та життя!!!

Засідання нового навчального року, присвячене «тихому полюванню», відкрила незмінна ведуча к.т.н., доцент Т.Г. Кірюшатова.

Бібліограф бібліотеки ХНТУ І.А. Кириця представила присутнім на семінарі студентам груп 3ПР1, 3ПР2, 5ПР1, 5ПР2 бібліографічний огляд книжкової виставки «Гриби – осінні дари. ОБЕРЕЖНО!».

Старший викладач кафедри програмних засобів і технологій О.Й. Боскін надзвичайно цікаво розповів про наявні види грибів в лісах Херсонщини, культуру збирання грибів та поділився власним досвідом тихого полювання.

Розповідь супроводжувалась показом слайдів і, головне, – демонстрацією власноруч зібраних свіжих грибів з поясненням особливостей їх ідентифікації як їстівних або отруйних.

Завершився семінар розіграшем лотереї, яку провела доц. каф. інформаційних технологій Т.Г.Кірюшатова.