Головна

About University / Новини університету / НАУКОВА РОБОТА КАФЕДРИ ХТЕБХП

НАУКОВА РОБОТА КАФЕДРИ ХТЕБХП

Наукова робота кафедри ХТЕБХП є однією зі складових її діяльності. Розвиток різних форм наукового співробітництва сприяє інтеграції наукової, освітньої і виробничої діяльності кафедри і університету в цілому.

Наукові напрями, що визначають спрямованість наукових досліджень викладачів, аспірантів і докторантів кафедри є такі:

- Інноваційні, екологічно безпечні процеси одержання, модифікації і застосування інгредієнтів косметичних засобів та харчових продуктів (реєстраційний номер № 0121U112111).

- Формування та контроль якості і безпечності харчових продуктів (реєстраційний номер №0120U104524).

На кафедрі виконується науково-дослідна робота, що фінансується за рахунок держбюджету БД 1/19 М «Розробка інноваційних технологій надання високих показників світлостійкості бавовняним трикотажним полотнам військово-цивільного призначення» Номер держреєстрації 0119U 100156. Науковий керівник д.т.н. Семешко О.Я.

Виконання науково-дослідних робіт сприяє підвищенню рівня ефективності освітнього процесу, удосконаленню курсів дисциплін, що викладаються на кафедрі, з урахуванням сучасних тенденцій розвитку хімічної та харчової галузей промисловості, а також покращенню навчально-методичного забезпечення підготовки фахівців.

Викладачі кафедри, аспіранти та студенти представляють результати своїх наукових досліджень під час участі у роботах конференцій, наукових семінарах різного рівня. Результати науково-дослідних робіт використовуються в навчальному процесі при читанні лекцій, проведенні лабораторних робіт, виконанні курсових робіт і проектів з дисциплін кафедри та при виконанні випускних кваліфікаційних робіт бакалаврів і магістрів. Студенти успішно представляють наукову школу кафедри під час проведення студентських наукових міжнародних та всеукраїнських конференцій, конкурсів, де посідають призові місця та одержують нагороди (Грамота Куник О.М. за підготовку переможця ІІ туру Всеукраїнського конкурсу студентських робіт за спеціальністю «Харчові технології» від ректору Національного університету харчових технологій О.Ю. Шевченко у 2021р.).

На кафедрі кожен рік проводиться Всеукраїнська науково-практична заочна конференція молодих учених і студентів. Цього року це вже ІХ Всеукраїнська науково-практична заочна конференція молодих учених і студентів «Науково-практичні розробки молодих учених в хімічній, харчовій та парфумерно-косметичній галузях
промисловості». До участі у конференції запрошуються студенти, аспіранти, докторанти, наукові співробітники, викладачі, молоді вчені, представники підприємств та організацій, усі зацікавлені особи.

http://kntu.net.ua/index.php/ukr/Struktura/Kafedri-universitetu/Himichnih-tehnologij-ekspertizi-ta-bezpeki-harchovoyi-produkciyi/Novini-kafedri/IIH-Vseukrayins-ka-naukovo-praktichna-zaochna-konferenciya-molodih-uchenih-i-studentiv