Головна

Structure / Кафедри університету / Food technologies / Науково-дослідницька робота

Науково-дослідницька робота

Викладачі кафедри займаються науково-дослідницькою роботою, що передбачає створення наукової бази для розроблення новітніх ресурсо- та енергозаощаджуючих технологій. Наукова новизна дослідницької роботи викладачів кафедри підтверджена патентами України на винаходи, основні з яких впроваджені у виробництво і в навчальний процес кафедри при викладені спецдисциплін. З метою посилення зв’язків з харчовими підприємствами та підвищення рівня підготовки спеціалістів щорічно представники кафедри беруть участь у вітчизняних і зарубіжних науково-практичних семінарах та конференціях, де розглядаються питання підвищення ефективності переробки сільськогосподарської сировини та конкурентоспроможності виноробної та консервної продукції; шляхи подолання кризових ситуацій у галузі; захисту інтелектуальної власності підприємств; удосконалення та оптимізація наявних технологічних процесів із метою підвищення якості кінцевих продуктів і зниження їх собівартості; розроблення нових прогресивних маловідходних технологій високоякісних продуктів виноробства і консервування.

Пріоритетними напрямками науково-дослідницької роботи кафедри є:

  • удосконалення технологій плодово-ягідних, виноградних вин і напоїв;
  • технологія і техніка коньячного виробництва;
  • дослідження сировини та напівфабрикатів у виробництві нових видів консервів;
  • удосконалення процесів виробництва вторинних продуктів виноградного, плодово-ягідного виноробства і консервного виробництва.

За результатами наукових досліджень публікуються статті в періодичних виданнях міжнародної науково-метричної бази Scopus, у фахових вітчизняних і закордонних виданнях, отримуються патенти. Викладачі, співробітники кафедри та студенти беруть участь у міжнародних наукових конференціях в Україні, Канаді, Болгарії, Польщі, Японії та ін.