Головна

Structure / Кафедри університету / Хімічних технологій, експертизи та безпеки харчової продукції / Новини кафедри / Захист кваліфікаційних робіт магістрів ОПП «Технологічна експертиза та безпека харчової продукції»

Захист кваліфікаційних робіт магістрів ОПП «Технологічна експертиза та безпека харчової продукції»

18 і 19 грудня 2024 року на кафедрі Хімічних технологій, експертизи та безпеки харчової продукції проходила атестація магістрів спеціальності 181 Харчові технології освітньо-професійної програми «Технологічна експертиза та безпека харчової продукції».

Голова Екзаменаційної комісії Панченко Юрій Васильович, доцент кафедри органічної хімії Інституту хімії та хімічних технологій Національного університету «Львівська політехніка», к.х.н., доцент. Члени комісії: Салєба Людмила Володимирівна к.т.н., завідувач кафедри ХТЕБХП, Куник Олександра Миколаївна к.т.н., доцент кафедри ХТЕБХП, гарант освітньої програми «Технологічна експертиза та безпека харчової продукції», Рацук Марія Євгенівна к.т.н., доцент кафедри ХТЕБХП, Венгер Олена Олексіївна к.т.н., доцент кафедри ХТЕБХП. Секретар ЕК – Хникіна Наталя Миколаївна, інженер кафедри ХТЕБХП.Захист відбувся в режимі онлайн на платформі Zoom.

Магістри представили свої дослідження за тематикою кваліфікаційних робіт на міжнародних та всеукраїнських конференціях і у публікаціях – міжнародній науково-технічній конференції «Наукові проблеми харчових технологій та промислової біотехнології в контексті Євроінтеграції» (21 листопада 2024 р., НУХТ, м. Київ);Міжнародній науково-практичній Інтернет-конференції молодих вчених та студентів «Ресурсозберігаючі технології легкої, текстильної і харчової промисловості» (21 листопада 2024 р., ХНУ, м. Хмельницький); ХІ Міжнародній науково-практичній конференції «Оздоровчі харчові продукти та дієтичні добавки: технології, якість та безпека» (7 листопада 2024 р., НУХТ, м. Київ); ХІ Всеукраїнській науково-практичній заочній конференції молодих учених і здобувачів освіти «Науково-практичні розробки молодих учених в хімічній, харчовій та парфумерно-косметичній галузях промисловості» (22 листопада 2024 р., ХНТУ, м. Хмельницький).

У кваліфікаційних роботах магістрів освітньо-професійної програми «Технологічна експертиза та безпека харчової продукції» було досліджено особливості з технологічної експертизи та оцінки якості і безпечності продуктів функціонального призначення – сиру твердого, майонезу, томатного соусу, дієтичних галет, крафтових булочних виробів, чорного чаю, кефіру з харчовими волокнами, а також наукові роботи з удосконалення рецептур і оцінювання якості безалкогольних кавових напоїв, безглютенових кексів із застосуванням гідроколоїдів та пісочного печива із використанням продуктів переробки цикорію.

Здобувачі вищої освіти продемонстрували здатність аналізувати науково-технічну інформацію з різних джерел для вирішення професійних та наукових завдань у сфері харчових технологій;вирішувати задачі пов’язані зі здійсненням технологічних процесів і оцінкою їх відповідності за показниками якості та безпечності; забезпечувати якість та безпечність харчових продуктів під час впровадження технологічних інновацій на підприємствах галузі; попереджувати й управляти ризиками безпечності харчових продуктів та розробляти заходи, які мінімізують або запобігають можливості виникнення небезпек на основі застосування належних виробничих та гігієнічних практик; здатність використовувати наукові принципи максимального збереження біологічно активних сполук рослинного та тваринного походження при проведенні технологічних процесів виробництва харчових продуктів.

ЕК відзначає актуальність тематики та якість захисту (53,3% оцінено відмінно, 46,7% – добре). Слід відмітити, що за наполегливість при здобутті знань, активну участь у науковій діяльності кафедри та громадському житті університету магістри Євенко Гліб Андрійович і Курінний Данило Валентинович отримають дипломи з відзнакою.

Євенко Гліб Андрійович

Курінний Данило Валентинович

 

Загляда Олена Віталіївна

Чеботарьова Юлія Сергіївна

Пузік Діана Вікторівна

Семенченко Анастасія Федорівна

 

Столбовой Максим Валерійович

Тертов Андрій Олегович

Екзаменаційна комісія та викладачі кафедри хімічної технології, експертизи та безпеки харчової продукції щиро вітають випускників-магістрів з успішним захистом кваліфікаційних робіт.

Нехай вас завжди супроводжують впевненість у собі, удача, непохитна віра у світле майбутнє та досягнення перемог!