Structure / Кафедри університету / Хімічних технологій, експертизи та безпеки харчової продукції / Викладацький склад |
Викладацький склад
|
Салєба Людмила ВолодимирівнаПосада: в.о. завідувача кафедри хімічних технологій, експертизи та безпеки харчової продукції, доцент Науковий ступінь: кандидат технічних наук (1997 р.) Вчене звання: доцент (2004 р.) Вища освіта: Херсонський індустріальний інститут, 1993 р., з відзнакою, кваліфікація інженер – хімік – технолог Додаткова інформація: Подяка Міністерства освіти і науки України (2015 р.). Грамота Міністерства освіти і науки України (2019 р.). Почесна грамота Міністерства освіти і науки України (2021 р.). Стаж науково-педагогічної роботи – 21 рік. За період з 2013 – 2020 рр. має понад 90 друкованих наукових праць та винаходів, з яких 17 опубліковані у фахових виданнях України, 3 публікації у періодичних виданнях, що включені до науково-метричної бази Scopus, 4 патенти, 69 тез доповідей на науково-практичних конференціях; близько 50 робіт навчально-методичного характеру. h-індекс: 2; https://www.scopus.com/authid/detail.uri?authorId=56527226000; https://scholar.google.com.ua/citations?user=ojzsS9wAAAAJ&hl=uk https://scholar.google.com/citations?hl=uk&user=ojzsS9wAAAAJ Викладає дисципліни: «Загальна хімічна технологія», «Методи аналізу харчових добавок та інгредієнтів косметичних засобів», «Барвники в косметичних засобах і продуктах харчування», «Ідентифікація і методи виявлення фальсифікації харчової продукції», «Хімія, технологія та застосування харчових добавок» e-mail: salieba.liudmyla@kntu.net.ua; lyudmilasaleba@gmail.com |
|
Куник Олександра МиколаївнаПосада: доцент кафедри хімічних технологій, експертизи та безпеки харчової продукціїНауковий ступінь: кандидат технічних наук (2014 р.) Вчене звання: доцент (2023 р.) Вища освіта: Херсонський національний технічний університет, 2009 р., диплом бакалавра, спеціальність: 0918 Харчова технологія та інженерія; Херсонський національний технічний університет, 2010 р., диплом спеціаліста, спеціальність: 091718 Технологiя зберiгання, консервування та переробки плодiв i овочiв; Київський національний університет технологій та дизайну, 2021 р., з відзнакою, диплом магістра, спеціальність 226 Фармація, промислова фармація Додаткова інформація: Почесна грамота Південного наукового центру національної академії наук України (2014 р.). Почесна грамота Департаменту освіти, науки та молоді Херсонської обласної державної адміністрації (2018 р.). Грамота начальника управління освіти і науки Херсонської ОДА (2020 р.). Подяка Міністерства освіти і науки України (2021 р.). Стипендіат Кабінету Міністрів України за 2016-2018 рр., 2020-2022 рр. Сертифікат курсу «Безпечність харчових продуктів: сучасне законодавство, сумлінний виробник, відповідальний споживач», який був створений в рамках Проекту ЄС «Вдосконалення системи контролю безпечності харчових продуктів в Україні» спільно з Міністерством аграрної політики та продовольства України та Держпродспоживслужбою України (https://courses.prometheus.org.ua:18090/cert/b8eaec4462fa43a9adb5734fd4f0f7c0). Стаж наукової роботи – 12 років. Автор 284 публікацій, із них: 214 наукового та 70 навчально-методичного характеру, у тому числі – 35 публікації у фахових виданнях України та 15 публікацій у періодичних виданнях, що включені до науково-метричної бази Scopus, 6 колективних монографій, 14 патентів України на винаходи, статей у закордонних фахових виданнях – 5,тез доповідей на конференціях – 140. h-індекс: 5; https://www.scopus.com/authid/detail.uri?authorId=57189385397 https://scholar.google.com/citations?user=0oMCWCUAAAAJ&hl=uk Викладає дисципліни: «Технологічна експертиза виробництва харчової продукції», «Технологічна експертиза виробництва харчової продукції (спец. глави)», «Технології галузі застосування харчових добавок», «Хімія смаку, запаху, кольору», «Визначення терміну придатності харчових продуктів». e-mail: kunyk.oleksandra@kntu.net.ua, kulish.aleksa@gmail.com |
|
Рацук Марія ЄвгенівнаПосада: доцент кафедри хімічних технологій, експертизи та безпеки харчової продукції Науковий ступінь: кандидат технічних наук (2010 р.) Вчене звання: доцент (2015 р.) Вища освіта: Херсонський державний технічний університет, 2002 р., з відзнакою, кваліфікація бакалавр з хімічної технології та інженерії; Херсонський державний технічний університет, 2003 р., з відзнакою, кваліфікація спеціаліст з хімічної технології і обладнання опоряджувального виробництва; Херсонський національний технічний університет, 2017 р., диплом спеціаліста, спеціальність 181 Харчові технології Додаткова інформація: Стаж науково-педагогічної роботи – 17 років. Автор понад 50 публікацій навчально-методичного характеру, понад 30 наукових публікацій, з них 19 публікацій у фахових виданнях України, 3 патенти України на винаходи, 53 тези тези доповідей на всеукраїнських та міжнародних конференціях. https://scholar.google.ru/citations?user=TyoqmOsAAAAJ&hl=ru Викладає дисципліни: «Мікробіологія», «Технічна мікробіологія», «Мікробіологія харчових виробництв», «Теоретичні основи безпеки харчової продукції», «Токсикологія харчової продукції», «Токсикологічна хімія харчових добавок та косметичних засобів», «Токсикологічна хімія харчових добавок та косметичних засобів (спец. глави)» e-mail: ratsuk.mariia@kntu.net.ua, mr0581@ukr.net |
|
Семешко Ольга ЯківнаПосада: професор кафедри хімічних технологій, експертизи та безпеки харчової продукції Науковий ступінь: доктор технічних наук (2021 р.) Вчене звання: старший дослідник за спеціальністю 161 Хімічні технології та інженерія (2022 р.) Вища освіта: Херсонський національний технічний університет, 2007 р., з відзнакою, кваліфікація бакалавр з хімічної технології та інженерії; Херсонський національний технічний університет, 2008 р., з відзнакою, кваліфікація магістр з хімічної технології і обладнання опоряджувального виробництва; Херсонський національний технічний університет, 2017 р., диплом спеціаліста, спеціальність 181 Харчові технології Додаткова інформація: Почесна грамота Південного наукового центру національної академії наук України (2013 р.). Стипендіат Кабінету Міністрів України за 2014-2015 рр. Лауреат Премії Президента України для молодих вчених за 2015 рік. Почесна грамота начальника управління освіти і науки Херсонської ОДА (2016 р.). Подяка Міністерства освіти і науки України (2020 р., 2021 р.). Лауреат Національної премії України імені Бориса Патона за роботу «Текстильні матеріали і вироби спеціального та військового призначення» (2021 р.). Іменна стипендія Верховної Ради України для молодих учених - докторів наук (2022 р.). Член спеціалізованої Вченої ради Д 70.052.06 у Хмельницькому національному університеті. Стаж наукової роботи – 12 років. Автор 282 наукові публікації, у тому числі 8 монографій, 14 розділів у колективних монографіях, 22 статті у виданнях, що індексуються у наукометричних базах Scopus та (або) Web of Science Core Collection, 67 статей у наукових фахових виданнях України, 13 патентів України та 158 тез доповідей на всеукраїнських та міжнародних конференціях. h-індекс: 6; https://www.scopus.com/authid/detail.uri?authorId=56527168200 https://scholar.google.com.ua/citations?user=HWVSn98AAAAJ&hl=uk Викладає дисципліни: «Хімія, технологія та застосування харчових добавок», «Хімія синтетичних духмяних речовин», «Хімія ПАР в харчовій та косметичній технології». e-mail: semeshko.olga@kntu.net.ua, solgaya@gmail.com |
|
Юрова Тетяна АнатоліївнаПосада: старший викладач кафедри хімічних технологій, експертизи та безпеки харчової продукції Вища освіта: Херсонський індустріальний інститут, 1993 р., кваліфікація інженер – хімік – технолог; Херсонський національний технічний університет, 2017 р., диплом спеціаліста, спеціальність 181 Харчові технології Додаткова інформація: Сертификат курсу «Безпечність харчових продуктів: сучасне законодавство, сумлінний виробник, відповідальний споживач», який був створений в рамках Проекту ЄС «Вдосконалення системи контролю безпечності харчових продуктів в Україні» спільно з Міністерством аграрної політики та продовольства України та Держпродспоживслужбою України (https://courses.prometheus.org.ua:18090/cert/594840af8b1b409d8e37828cd5391f6b). Стаж науково-педагогічної роботи – 18 років. Викладає дисципліни: «Якісний і кількісний аналіз в харчових технологіях», «Методи контролю якості харчової продукції», «Устаткування галузі», «Основи інспектування харчових виробництв», «НАССР і системи управління безпечністю харчової продукції», «Належні практики галузі», «Стандартизація харчової продукції та систем якості виробництва». e-mail: urova.tetyana@kntu.net.ua |
|
Морозова Олена МиколаївнаПосада: завідувач навчальної лабораторії Вища освіта: Херсонський національний технічний університет, 2016 р, кваліфікація бакалавр з харчових технологій та інженерії; Херсонський національний технічний університет, 2017 р, диплом спеціаліста, спеціальність 181 Харчові технології Додаткова інформація: Стаж науково-педагогічної роботи – 4 роки. |
|
Хникіна Наталя МиколаївнаПосада: інженер Вища освіта: Херсонський індустріальний інститут, 1986 р., кваліфікація інженер – хімік – технолог Додаткова інформація: Стаж роботи – 16 років. |