Підвищення рівня професійної компетентності викладачів кафедри

Викладачі кафедри хімічних технологій, експертизи та безпеки харчової продукції постійно підвищують свій професійний рівень участю у гостьових лекціях, публікацією тез та участю у міжнародних та всеукраїнських конференціях, семінарах підвищення кваліфікації у дистанційному форматі.

Доценти кафедри Олена Венгер, Віолетта Безпальченко, Оксана Семенченко та Сергій Кузнєцов взяли участь у VI Всеукраїнській науково-практичній конференції «Євроінтеграція екологічної політики України», яка проводилась дистанційно 5 – 6 листопада 2024 р. на базі Одеського національного університету імені І.І. Мечникова на кафедрі екологічного права і контролю.

На конференції були розглянуті питання, які стосуються вирішенню глобальних та регіональних екологічних проблем; охорони природних комплексів; управління природокористуванням; імплементації Європейського екологічного права; екологічних засад інтродукції та збагачення біорізноманіття. Також була приділена увага проблемам біологічних інвазій та екологічним основам упередження негативних наслідків. Учасники конференції отримали сертифікати.

У семінарах «NoveFood-2024» від інституту підвищення кваліфікації ТДАТУ на тему «Інноваційні технології харчової промисловості», які відбувалися з 18.11.2024 по 29.11.2024 прийняли участь шість викладачів кафедри.

Доценти кафедри Марія РАЦУК, Олена ВЕНГЕР, Віолетта БЕЗПАЛЬЧЕНКО, Оксана СЕМЕНЧЕНКО, завідувач кафедри Людмила САЛЄБА, старший викладач Тетяна ЮРОВА підвищили кваліфікацію за модулями: розвиток харчових технологій і інновації харчових виробництв, та отримали сертифікати про підвищення кваліфікації у 2 кредити ЄКТС.

Під час семінарів викладачі кафедри ознайомились із натуральними харчовими добавками, практичними аспектами використання підсолоджувача сукралози, особливостями використання харчових волокон та дієтичних добавок із нетрадиційної рослинної сировини, традиційними та інноваційними технологіями виробництва чипсів, проблемами безпеки харчових жирів та напрямками розвитку виробництва функціональних харчових продуктів із рослинної сировини, використання насіння олійних нішевих культур як перспективної сировини.

Всі набуті знання стануть у нагоді під час викладання дисциплін для здобувачів освіти освітніх програм "Технологічна експертиза та безпека харчових продуктів" і "Хімічні технології харчових добавок та косметичних засобів" та надихатимуть на нові наукові здобутки.