Головна

About University / Новини університету / НАУКОВИЙ СЕМІНАР: ІННОВАЦІЇ В ТОВАРОЗНАВСТВІ, ВИРОБНИЦТВІ ТА ПЕРВИННІЙ ПЕРЕРОБЦІ ЛУБ’ЯНИХ КУЛЬТУР

НАУКОВИЙ СЕМІНАР: ІННОВАЦІЇ В ТОВАРОЗНАВСТВІ, ВИРОБНИЦТВІ ТА ПЕРВИННІЙ ПЕРЕРОБЦІ ЛУБ’ЯНИХ КУЛЬТУР

05 червня 2025 року на кафедрі товарознавства, стандартизації та сертифікації відбувся семінар студентської проблемної наукової групи, що об’єднав молодих дослідників та викладачів у межах трьох секцій:

🔹 «Товарознавство та інновації в підприємництві й митній справі»
🔹 «Якість, технології та інновації у виробництві продукції»
🔹 «Первинна переробка луб’яних культур: екологічність та технологічні аспекти»

На семінарі обговорювалися новітні тенденції у товарознавстві, стандартизації, сертифікації продукції та впровадження інноваційних методів первинної переробки льону і конопель.

Здобувачі вищої освіти спеціальностей 076 – Підприємництво, торгівля та біржова діяльність та 182 – Технології легкої промисловості першого (бакалаврського) та другого (магістерського) рівня вищої освіти, а також спеціальності 181 – Харчові технології третього (освітньо-наукового) рівня вищої освіти представили дослідження щодо властивостей текстильних матеріалів, харчових продуктів, їх екологічного впливу, автоматизації контролю виробництва, сертифікаційних процесів та міжнародного технічного регулювання.

Окрему увагу було приділено первинній переробці луб’яних культур, впливу технологій на якість продукції, ефективності механічних та хімічних методів переробки.

Учасники семінару мали змогу обмінятися досвідом з експертами галузі, проаналізувати проблеми за окресленою тематикою, а також обговорити перспективи подальших досліджень за напрямками.

Захід продемонстрував активну роль здобувачів у наукових дослідженнях, підтвердив актуальність проведених досліджень.

Дякуємо всім учасникам за цінні наукові ідеї та плідну співпрацю!