Structure / Кафедри університету / Хімічних технологій, експертизи та безпеки харчової продукції / Новини кафедри / Актуальні напрями розвитку хімічної, харчової та легкої промисловості: матеріали VII Всеукраїнської конференції |

Актуальні напрями розвитку хімічної, харчової та легкої промисловості: матеріали VII Всеукраїнської конференції
Created 05.06.2025 19:03
30 травня 2025 року кафедрою хімічних технологій, експертизи та безпеки харчової продукції Херсонського національного технічного університету проведено VІІ Всеукраїнську науково-практичну конференцію «Стан і перспективи розвитку хімічної, харчової та парфумерно-косметичної галузей промисловості».
В роботі конференції взяли участь 133 учасники – науковці, викладачі, аспіранти і студенти закладів освіти України, наукових установ НАН України, виробничих підприємств і організацій, а саме: Università degli Studi di Palermo. (Університет Палермо); Волинський Національний Університет імені Лесі Українки, м. Луцьк; Державний торговельно-економічний університет, м. Київ; Дніпровська медична академія, м. Дніпро; Житомирський державний університет імені Івана Франка, м. Житомир; Інститут біоколоїдної хімії імені Ф.Д. Овчаренка НАН України, м. Київ; Інститут загальної та неорганічної хімії імені В.І. Вернадського НАН України, м. Київ; Інститут мікробіології і вірусології імені Д.К. Заболотного НАН України, м. Київ; Київське виробниче підприємство текстильно-галантерейної промисловості, м. Київ; Київський національний університет технологій та дизайну, м. Київ; Кропивницький фаховий коледж харчування та торгівлі, м. Кропивницький; Луцький національний технічний університет, м. Луцьк; Львівський торговельно-економічний університет, м. Львів; Навчально-науковий інститут економіки і торгівлі імені Михайла Туган-Барановського Криворізького національного університету, м. Кривий Ріг; Національний технічний університет України «Київський політехнічний інститут імені Ігоря Сікорського» м. Київ; Національний університет «Львівська політехніка», м. Львів; Національний університет харчових технологій, м. Київ; Одеський національний технологічний університет, м. Одеса; Приватне підприємство «UNIKS», Київська обл., смт. Макарів; Сумський державний університет, м. Суми; Український державний університет науки і технологій, ННІ Український державний хіміко-технологічний університет, м. Дніпро; Херсонський державний аграрно-економічний університет, м. Херсон; Херсонський національний технічний університет, м. Херсон; Хмельницький національний університет, м. Хмельницький; Центр підготовки та перепідготовки кадрів №1, м. Кривий Ріг; Черкаський державний технологічний університет, м. Черкаси.
В матеріалах конференції наведено 70 наукових робіт за наступними тематичними напрямками: хімічні технології; сучасний стан легкої і текстильної промисловості; харчова хімія і біотехнології; інноваційні технології виробництв харчових добавок та косметичних засобів; експертиза та безпека харчових продуктів; економічні аспекти, пріоритети та інновації у виробництві харчових продуктів; екологічна безпека хімічних і харчових технологій.
В матеріалах конференції наведено актуальні дослідження стосовно очищення стічних вод від барвників; визначення гідролітичної кислотності ґрунту, який зазнав впливу бойових дій; особливостей контролю якості у технологіях виробництва військового одягу; використання мікроорганізмів в харчових технологіях; застосування інноваційних технологій та біологічно активних інгредієнтів в косметиці; дослідження якості та безпечності харчових продуктів; вплив екологічних факторів на кількість та якість харчової сировини; нові тенденції еко-пакування продуктів харчування тощо.
Варто підкреслити, що конференція виступає платформою для консолідації науковців різних галузей, сприяє всебічному професійному становленню молодих дослідників, ефективному обміну науковими напрацюваннями, а також формуванню стійких засад для подальшого наукового співробітництва.
Матеріали конференції, розміщено на сайті університету за посиланням: