Головна

Structure / Кафедри університету / Комп'ютерних систем та мереж / Новини / АКТИВІЗАЦІЯ НАУКОВО-ДОСЛІДНОЇ РОБОТИ СТУДЕНТІВ КАФЕДРИ ІНФОРМАЦІЙНИХ ТЕХНОЛОГІЙ

АКТИВІЗАЦІЯ НАУКОВО-ДОСЛІДНОЇ РОБОТИ СТУДЕНТІВ КАФЕДРИ ІНФОРМАЦІЙНИХ ТЕХНОЛОГІЙ

Основним наголосом у розвитку наукової діяльності кафедри стало суттєве посилення публікаційної активності студентів на міжнародному рівні.

Кафедра інформаційних технологій ХНТУ завжди ставила на одне з чільних місць науково-дослідну роботу зі студентами. З метою посилення публікаційної активності студентів, викладачі кафедри постійно запроваджують нові організаційно-методичні підходи. В першу чергу, відповідне навантаження покладене кафедрою на керівників постійно діючої студентської наукової проблемної групи кафедри інформаційних технологій факультету інформаційних технологій та дизайну, що була заснована та розпочала свою роботу в 2017-18 навчальному році. Нині зазначена група містить дві секції («Методи, моделі та інформаційні технології управління складними системами», «Дослідження сучасної проблематики технологій комп’ютерних систем і мереж. Моделі, методи та інформаційні технології комп’ютеризованого навчання. Прикладні аспекти методології нечіткого моделювання, систем штучного інтелекту та методів управління складними системами») й охоплює своєю діяльністю студентів двох спеціальностей (123 «Комп’ютерна інженерія», 126 «Інформаційні системи та технології») напряму підготовки 12 «Інформаційні технології».

Незважаючи на надскладні умови здійснення навчального процесу 2022-23 навчального року в обставинах воєнного стану, викладачі кафедри докладають усіх можливих зусиль для посилення публікаційної активності студентів на міжнародному рівні. Зокрема, реалізація вищезазначених планів є здійсненною завдяки наданню всебічної підтримки такими активно діючими громадськими організаціями, як Українське науково-освітнє ІТ-товариство (ГО «УНІТ»), Центр Українсько-Європейського наукового співробітництва (ЦУЄНС) тощо. Кафедра ІТ має свого представника в ГО «УНІТ» та, таким чином, володіє актуальною інформацією про діяльність ІТ-товариства та має можливість надалі долучатися до всіх його заходів. Також викладачі кафедри долучають студентів до участі в міжнародних публікаціях під егідою ЦУЄНС. А нещодавно під егідою ЦУЄНС було проведене Всеукраїнське науково-педагогічне підвищення кваліфікації «Управління науковими та освітніми проєктами», де приймав участь представник кафедри, що дозволило збагатити комплекс організаційно-методичних підходів і прийомів, застосовуваних викладачами кафедри до інтенсифікації науково-дослідної роботи студентів, новими здобутками.

YPWMT-2020.pdf 11.61 MB