ІІ OPEN DATA FORUM 2016

8-9 вересня 2016 року у великій залі Херсонської міської ради відбувся другий Open Data Forum, організований Херсонським обласним благодійним фондом «Об’єднання» і Центром досліджень суспільства в межах проекту «Громада: відкрита ініціатива».

Форум було присвячено прозорості влади і поліпшенню інвестиційного розвитку регіону через використання відкритих державних даних.

За 2 дні Форум відвідало понад 250 осіб з Херсонської та Миколаївської областей: активні громадяни, журналісти, сільські та селищні голови, представники органів влади та громадських організацій, учителі та директори навчальних закладів, завідувачі дитячих садків, а також IT-фахівці.

У роботі форуму взяли участь к.т.н., доцент, доцент кафедри державного управління і місцевого самоврядування Херсонського національного технічного університету Дурман Микола Олександрович та студенти випускного курсу магістратури спеціальності «Електронне урядування».

17 спікерів з Києва, Вінниці, Одеси, Миколаєва та Херсона поділилися досвідом використання відкритих державних даних і сучасних інформаційних технологій, які щойно з’явилися в Україні та впроваджуються в діяльність органів влади.

Під час заходу було презентовано кілька проектів доступу до відкритих даних: «Електронний архів України», «Відкриті бюджети навчальних закладів», «Відкриті дані для агросектору UkraineAgro», «Інформаційно-аналітична система 007» та інші.

Учасники Форуму після бурхливих дискусій відзначили, що відкриті дані та їх використання як інструменту електронного урядування на місцевому та державному рівнях мають поліпшити інвестиційну привабливість Херсонського регіону, підвищити рівень контролю громадянами місцевої влади, а також суттєво зменшити рівень корупції.

у Херсоні завершився Другий регіональний OPEN DATA FORUM