Головна

Structure / Кафедри університету / Державного управління і місцевого самоврядування / Магістратура публічного управління / НОВИНИ КАФЕДРИ / СЕМІНАР-ЕКСПЕРТНА ДИСКУСІЯ «ПОРЯДОК АТЕСТАЦІЇ ОСІБ, ЯКІ ПРЕТЕНДУЮТЬ НА ВСТУП НА ДЕРЖАВНУ СЛУЖБУ, ЩОДО ВІЛЬНОГО ВОЛОДІННЯ ДЕРЖАВНОЮ МОВОЮ»

СЕМІНАР-ЕКСПЕРТНА ДИСКУСІЯ «ПОРЯДОК АТЕСТАЦІЇ ОСІБ, ЯКІ ПРЕТЕНДУЮТЬ НА ВСТУП НА ДЕРЖАВНУ СЛУЖБУ, ЩОДО ВІЛЬНОГО ВОЛОДІННЯ ДЕРЖАВНОЮ МОВОЮ»

17 травня 2018 року в м. Києві на базі Національного агентства України з питань державної служби (НАДС) пройшов семінар-експертна дискусія «Порядок атестації осіб, які претендують на вступ на державну службу, щодо вільного володіння державною мовою».

Організаторами Семінару стали НАДС та офіс Верховного Комісара Організації з безпеки та співробітництва в Європі у справах національних меншин (ВКНМ ОБСЄ).

Метою Семінару був обмін досвідом з експертами Латвійської Республіки та Естонської Республіки стосовно атестації претендентів на посади державної служби щодо вільного володіння державною мовою й обговорення практичних питань та викликів, що пов’язані з організацією зазначеного процесу.

До участі в Заході були запрошені представники зацікавлених державних органів та вищих навчальних закладів, що уповноважені здійснювати атестацію.

Від Херсонського національного технічного університету в Семінарі взяв участь завідувач кафедри державного управління і місцевого самоврядування, голова атестаційної комісії, д.держ.упр., професор, заслужений працівник освіти України І.П. Лопушинський.

Професор Лопушинський І.П. виступив на Семінарі в панельній дискусії на тему: «Атестація осіб, які претендують на вступ на державну службу, щодо вільного володіння державною мовою: процедури, виклики, перспективи».

З детальною інформацією про перебіг Семінару-експертної дискусії можна ознайомитися за посиланнями:

Питання щодо атестації осіб, які претендують на вступ на державну службу, щодо вільного володіння державною мовою обговорено українськими та балтійськими експертами