МІЖРЕГІОНАЛЬНА ВІДЕОКОНФЕРЕНЦІЯ «ДЕРЖАВНА СЛУЖБА: ІСТОРІЯ ТА СУЧАСНІСТЬ»

20 червня 2018 року на базі Херсонського обласного центру перепідготовки та підвищення кваліфікації працівників органів державної влади, органів місцевого самоврядування, державних підприємств, установ і організацій відбулася міжрегіональна відеоконференція «Державна служба: історія та сучасність», присвячена 100-річчю запровадження державної служби в Україні, що відзначається 23 червня ц.р. відповідно до розпорядження Кабінету Міністрів України від 10 травня 2018 року № 298-р.

Вибір дати святкування не є випадковим, оскільки цього дня щороку відзначається День державної служби ООН і відповідно до Указу Президента України від 04 квітня 2003 № 291/2003 – День державної служби України.

У відеоконференції взяли участь: Кіровоградський, Херсонський та Чернівецький ЦППК, Національна академія державного управління при Президентові України, Прикарпатський національний університет імені Василя Стефаника та Херсонський національний технічний університет.

ХНТУ на відеоконференції представляли науково-педагогічні працівники кафедри державного управління і місцевого самоврядування: Лопушинський І.П. – завідувач кафедри, доктор наук з державного управління, професор, заслужений працівник освіти України та Топалова Е.Х. – професор кафедри, кандидат наук з державного управління, доцент, координатор магістратури публічного управління та адміністрування.

У своєму виступі професор Лопушинський І.П. зосередив увагу учасників відеоконференції на потребі винесення уроків зі столітньої історії державної служби на теренах України, застосування в умовах реформування державної служби сьогодення історичного досвіду її становлення.