Головна

Structure / Кафедри університету / Хімічних технологій, експертизи та безпеки харчової продукції / Новини кафедри / Переддипломна практика магістрів є вирішальним етапом перед написанням магістерської кваліфікаційної роботи.

Переддипломна практика магістрів кафедри ХТЕБХП

Переддипломна практика магістрів є вирішальним етапом перед написанням магістерської кваліфікаційної роботи.

Майбутні фахівці спеціальності 161 «Хімічні технології та інженерія» освітньо-професійної програми «Хімічні технології харчових добавок та косметичних засобів» та спеціальності 181 «Харчові технології» освітньо-професійної програми «Технологічна експертиза та безпека харчової продукції» проходять практичну підготовку з технологій виробництва харчових добавок і технологій їх використання, технологій виробництва косметичних препаратів різного призначення; вчаться визначати показники якості та безпеки харчової сировини і готового продукту, виявляти відхилення параметрів технологічного процесу, що впливають на якість та безпеку продукції, розмір технологічних затрат і втрат, вихід кінцевого продукту.

Тенденції сучасного світу диктують нам нові правила гігієни харчування та догляду за тілом, що у свою чергу тягне за собою необхідність пошуку, удосконалення та розробки нових видів сировини, готової товарної продукції, технологічних режимів виробництва, методів контролю якості готового продукту. Слід зазначити, що косметичні і харчові товари є багатокомпонентними системами, до складу яких входять функціональні складові спорідненого призначення, які у сукупності дають готову продукцію з привабливим зовнішнім виглядом, відмінними сенсорними і органолептичними властивостями та можуть задовольнити споживача.

Тому перед магістрами, випускниками кафедри Хімічних технологій, експертизи та безпеки харчової продукції було поставлено індивідуальні завдання для переддипломної практики, які пов’язані з темами кваліфікаційної роботи, а саме аналізом існуючих і пошуком нових видів хімічних речовин, напівпродуктів, продуктів переробки та життєдіяльності рослинного та тваринного походження, які складають сировинну базу товарів харчової і косметичної галузі; вибором методів контролю за якістю та безпечністю продукції.

В умовах сьогодення місце практики призначалось відповідно до тематики кваліфікаційної роботи і пов’язане з роботою підприємств, на яких працюють магістри або відбувається в умовах науково-дослідної лабораторії випускаючої кафедри.

Практика озброює студентів професійно-спрямованими знаннями, уміннями та навичками, надає досвід роботи в практичному середовищі і є першим кроком до успішного працевлаштування. Більшість студентів під час практики отримують достойну заробітну плату. Дуже часто після проходження практики студенти влаштовуються на роботу в ту ж саму фірму та стають її повноцінними співробітниками.

Яскраві фото з практики майбутніх фахівців свідчать про плідно проведений час та старанну підготовку до захисту звітів з практики.