Захист переддипломної практики магістрів

Метою переддипломної практики магістрів є систематизація, розширення професійних знань, формування і розвиток навичок до самостійної наукової праці, проведення досліджень і експериментів, закріплення отриманих теоретичних знань за дисциплінами освітньо-професійної програми, а також підбір необхідних матеріалів для виконання випускної кваліфікаційної роботи магістра.

У відповідності до навчального плану та Положення про організацію і проведення практики в ХНТУ, згідно наказів про проходження практики 311-с, 312-с від 30.08.2022 р. студенти ІІ курсу другого (магістерського) рівня вищої освіти спеціальності 161 Хімічні технології та інженерія освітньо-професійної програми «Хімічні технології харчових добавок та косметичних засобів» та спеціальності 181 Харчові технології освітньо-професійної програми «Технологічна експертиза та безпека харчової продукції» пройшли виробничу (переддипломну) практику у період з 05.09.2022 по 02.10.2022 р.

У зв’язку з військовим станом в Україні захист звітів з практики студентами відбувся он-лайн комісії, до складу якої входили в.о.завідувача кафедри ХТЕБХП к.т.н., доцент Салєба Людмила Володимирівна, доцент кафедри к.т.н. Куник Олександра Миколаївна і доцент кафедри к.т.н. Рацук Марія Євгенівна.

Були досягнуті наступні програмні результати за ОП «Хімічні технології харчових добавок та косметичних засобів»:

– Здійснювати у науково-технічній літературі, патентах, базах даних, інших джерелах пошук необхідної інформації з хімічної технології, процесів і обладнання виробництв хімічних речовин та матеріалів на їх основі, систематизувати, і аналізувати та оцінювати відповідну інформацію.

– Вільно спілкуватися державною мовою усно і письмово для обговорення і презентації результатів професійної діяльності, досліджень та проектів.

за ОП «Технологічна експертиза та безпека харчової продукції»:

– Обирати та впроваджувати у практичну виробничу діяльність ефективні технології, обладнання та раціональні методи управління виробництвом з урахуванням світових тенденцій розвитку харчових технологій.

– Розробляти та реалізовувати програми розвитку підприємств галузі на коротко- та довгострокову перспективу, аналізувати та оцінювати їх ефективність, екологічні та соціальні наслідки.

– Мати спеціалізовані концептуальні знання, що включають сучасні наукові здобутки у сфері харчових технологій, зрозуміло і недвозначно доносити власні знання, висновки та аргументацію до фахівців і нефахівців.

Всі здобувачі вищої освіти подали до захисту звіти і продемонстрували при захисті достатній рівень знань.