Головна

Structure / Кафедри університету / Фінансів, обліку та оподаткування / Наукова робота студентів / - «Актуальні проблеми обліку, аудиту, оподаткування та аналізу в умовах міжнародної інтеграції» (спеціальність 071) / Засідання / ЗАСІДАННЯ СТУДЕНТСЬКОЇ НАУКОВОЇ ПРОБЛЕМНОЇ ГРУПИ «АКТУАЛЬНІ ПРОБЛЕМИ ОБЛІКУ, АУДИТУ, ОПОДАТКУВАННЯ ТА АНАЛІЗУ В УМОВАХ МІЖНАРОДНОЇ ІНТЕГРАЦІЇ» СПЕЦІАЛЬНОСТІ 071 «ОБЛІК І ОПОДАТКУВАННЯ»

ЗАСІДАННЯ СТУДЕНТСЬКОЇ НАУКОВОЇ ПРОБЛЕМНОЇ ГРУПИ «АКТУАЛЬНІ ПРОБЛЕМИ ОБЛІКУ, АУДИТУ, ОПОДАТКУВАННЯ ТА АНАЛІЗУ В УМОВАХ МІЖНАРОДНОЇ ІНТЕГРАЦІЇ» СПЕЦІАЛЬНОСТІ 071 «ОБЛІК І ОПОДАТКУВАННЯ»

14 листопада 2022 року відбулося чергове засідання студентської наукової проблемної групи «Актуальні проблеми обліку, аудиту, оподаткування та аналізу в умовах міжнародної інтеграції».

У ході засідання проблемної групи було обговорено тези доповідей здобувачів 2 курсу навчання першого (бакалаврського) і другого (магістерського) рівнів вищої освіти, які вони підготували до виступів на ІІ Міжнародній науково-практичній Інтернет-конференції «Сучасний стан та перспективи розвитку обліку, аудиту, оподаткування та аналізу в умовах міжнародної інтеграції»:

- Ірини РИЖЕНКО на тему: «Ідентифікація біологічних активів в бухгалтерському обліку»;

- Тетяни ЄРМОЛЕНКО на тему: «Проблеми обліку фінансових активів та шляхи їх вирішення на підприємствах»;

- Валерія ГАЛУШКИ на тему: «Застосування методів нарахування амортизації основних засобів в умовах інтеграції України у світовий економіко-правовий простір»;

- Юлії ШАЛІ на тему: «Економічний аналіз доходів бюджетної установи на прикладі Дитячо-юнацької спортивної школи «Спартак» Херсонської міської ради».

Критеріями оцінки наукових доповідей є: наукова пропрацьованість роботи, якість викладу матеріалу й оформлення роботи.

Оцінка наукової зрілості проведеної роботи передбачає оцінку доповіді відносно того, наскільки тема дослідження є актуальною і яке має практичне значення, чи містить елементи наукової новизни і який обсяг дослідження проведений автором самостійно. Можуть бути враховані й інші критерії.

Оцінка якості викладу матеріалу передбачає оцінку доповіді щодо того, наскільки вільно доповідач оперує науковими термінами, грамотно викладає матеріал дослідження.

Оцінка оформлення роботи передбачає оцінку доповіді щодо того, наскільки вдало робота ілюстрована виконаними таблицями, слайдами, діаграмами, що демонструються в логічному зв’язку з викладеним матеріалом.

Роботи оцінюються за системою: рекомендувати (не рекомендувати); рекомендувати доопрацювати для подальшого подання на внутрішню або зовнішню науково-практичну конференцію.

Після обговорення представлених матеріалів присутні дійшли висновку, що тези доповідей відповідають усім вимогам і можуть бути рекомендовані до участі у ІІ Міжнародній науково-практичній Інтернет-конференції «Сучасний стан та перспективи розвитку обліку, аудиту, оподаткування та аналізу в умовах міжнародної інтеграції», яка відбудеться 16-17 листопада 2022 року.