Головна

Structure / Кафедри університету / Фінансів, обліку та оподаткування / Новини кафедри / УЧАСТЬ ВИКЛАДАЧІВ КАФЕДРИ ФІНАНСІВ, ОБЛІКУ ТА ОПОДАТКУВАННЯ В ГОСТЬОВІЙ ОНЛАЙН-ЛЕКЦІЇ

УЧАСТЬ ВИКЛАДАЧІВ КАФЕДРИ ФІНАНСІВ, ОБЛІКУ ТА ОПОДАТКУВАННЯ В ГОСТЬОВІЙ ОНЛАЙН-ЛЕКЦІЇ

На засадах співпраці Хмельницького національного університету та Херсонського національного технічного університету 16 травня 2023 року відбулася гостьова онлайн-лекція на тему: «Підводні камені програмних реєстраторів розрахункових операцій». Викладачі кафедри фінансів, обліку та оподаткування ХНТУ, к.е.н., доценти Олена ЄРЕМЯН, Тетяна ПІНЧУК, Тетяна ШРАМ відгукнулися на запрошення та активно долучилися до онлайн-лекції.

Лектором заходу виступив професіонал-практик Павло МУРАВСЬКИЙ - заступник керівника Відділу технічної підтримки програми М.Е.Doc і програмних РРО, сертифікований фахівець з програмного продукту М.Е.Doc/ПРРО компанії «Системи для бізнесу».

На лекції були присутні понад 90 учасників, серед яких викладачі та здобувачі кафедр облікового спрямування закладів вищої освіти Хмельницького, Тернополя, Миколаєва, Києва, Сум, Одеси, Житомира, Харкова, Вінниці, релокованих із Херсона.

Лектор Павло МУРАВСЬКИЙ розглянув новації у сфері застосування реєстраторів розрахункових операцій (РРО), а саме: ознайомив з порядком застосування РРО, перевагами програмних РРО Cashalot та COTA Каса, як альтернативи традиційним касовим апаратам, особливостями їх реєстрації та роботи.

Лекція була насиченою та викликала жвавий інтерес у слухачів, наочний матеріал доповнювався цікавою, змістовною мультимедійною презентацією.

За результатами зустрічі в гостьовому форматі слухачі відмітили глибину викладення матеріалу, його практичну спрямованість та важливість впровадження подібних форм неформальної освіти для здобувачів спеціальностей 071 «Облік і оподаткування» та 072 «Фінанси, банківська справа та страхування», а також можливості підвищення професійної кваліфікації викладачами кафедри фінансів, обліку та оподаткування.

Проведення гостьових лекцій стало вже доброю традицією у закладах вищої освіти. Цей вид діяльності сприяє налагодженню співробітництва між закладами та комунікації науковців, викладачів і здобувачів.

Кафедра фінансів, обліку та оподаткування Херсонського національного технічного університету висловлює сподівання на подальшу плідну та ефективну співпрацю з Хмельницьким національним університетом!