Головна

Structure / Кафедри університету / Фінансів, обліку та оподаткування / Новини кафедри / ЗАВЕРШЕННЯ РОБОТИ МЕТОДИЧНОГО СЕМІНАРУ КАФЕДРИ ФІНАНСІВ, ОБЛІКУ ТА ОПОДАТКУВАННЯ

ЗАВЕРШЕННЯ РОБОТИ МЕТОДИЧНОГО СЕМІНАРУ КАФЕДРИ ФІНАНСІВ, ОБЛІКУ ТА ОПОДАТКУВАННЯ

13.06.2023 року відбувся методичний семінар старшого викладача Наталії СТЕФАНОВИЧ на тему: «Ділові ігри у формуванні практичних навичок студентів спеціальності «Облік і оподаткування»», який завершив роботу методичного семінару кафедри фінансів, обліку та оподаткування у 2022/2023 навчальному році.

Важливий елемент професійної діяльності кафедри фінансів, обліку та оподаткування - методичні семінари, які за своєю сутністю є колективною формою науково-методичної роботи і мають на меті підвищення якості освіти та професійної майстерності викладачів кафедри. Методичні семінари дають змогу обговорити актуальні питання організації навчального процесу, виявити різноманітні підходи до розв’язання існуючих проблем, ознайомитися з передовими досягненнями у методиці викладання дисциплін, обмінятися досвідом та інформацією. Методичні семінари проводяться кафедрою на постійній основі з періодичністю 1 раз на місяць.

Тема завершального семінару, проведеного Наталією СТЕФАНОВИЧ, є актуальною, оскільки запровадження ділових ігор у навчальний процес розвиває практичне мислення студентів та уміння аналізувати ситуацію, приймати конструктивні рішення.

Змістом ділових ігор є імітація умов та динаміки певних ситуацій, а також діяльність і взаємовідносини зайнятих в цьому процесі особистостей. Виконуючи вимоги гри, її учасники переймають професійні норми спілкування.

У діловій грі поєднуються два різних принципи навчання: принцип моделювання майбутньої фахової діяльності і принцип проблемності.

Щоденна робота викладачів кафедри над підвищенням ефективності навчального процесу, розробкою та впровадженням методичних складових окремих дисциплін, постійне спостереження за освітніми новинами в світі та в Україні, а також високий професійний рівень співробітників є запорукою успішної підготовки кваліфікованих бакалаврів та магістрів спеціальностей 071 «Облік і оподаткування» і 072 «Фінанси, банківська справа та страхування».