2024.05.16 Всесвітній День вишиванки

З ДНЕМ ВИШИВАНКИ УКРАЇНО !!!

У культурі будь-якого народу є речі, які яскраво відображають його особливу національну традицію. Вишиванка – яскравий приклад і підтвердження цьому.

Кожний третій четвер травня Україна відзначає Всесвітній День вишиванки. Це чудова нагода віддати шану українським традиціям.

День вишиванки – народне свято, яке дає можливість кожному свідомому громадянину утвердити свою національну та громадянську позицію, культурну освіченість та духовну свідомість.

Саме такі відчуття переповнювали сьогодні серця студентів і викладачів ВСП "Економіко-технологічний фаховий коледж ХНТУ" , які разом з чисельною українською спільнотою долучилися до кращих традицій святкувань Дня вишиванки.

В цей день в коледжі відбувся відкритий інформаційний виховний захід «Розмова про Вишиванку» , який підготували студенти під керівництвом викладачів. Студенти ділилися цікавими фактами про українську вишиванку, ознайомили присутніх з історією вишитої сорочки, сучасними тенденціями, значенням орнаментів та символікою кольорів, показали цікавий зв’язок вишиванки з дисциплінами, що вивчають у коледжі.

З нагоди свята викладачі та студенти нашого коледжу одягли вишиванки, щоб долучитись до організованої Світовим конгресом українців віртуальної хвилі до Дня вишиванки – 2024, покликану підвищити інтерес до України через єднання у вишиванках.