Головна

Structure / Відокремлений структурний підрозділ "Економіко-технологічний фаховий коледж Херсонського національного технічного університету" / Життя коледжу / 2024.06.17 Захист курсових проєктів з курсу «Бази даних» здобувачами освіти спеціальності «Інженерія програмного забезпечення»

2024.06.17 Захист курсових проєктів з курсу «Бази даних» здобувачами освіти спеціальності «Інженерія програмного забезпечення»

Захист курсових проєктів

17 червня 2024 р. відбувся захист курсових проєктів з курсу «Бази даних» здобувачами освіти ВСП «Економіко-технологічний фаховий коледж Херсонського національного технічного університету», які навчаються на ІІІ курсі за спеціальністю «Інженерія програмного забезпечення». Цей важливий захід став підсумком вивчення однойменної дисципліни. Протягом року здобувачі опановували технології проєктування та програмування баз даних під керівництвом Вишемирської Світлани Вікторівни, к.т.н., доцента кафедри інформатики й комп’ютерних наук ХНТУ.

Курсові проєкти, спрямовані на проєктування та розробку баз даних за допомогою системи керування базами даних (СКБД) Microsoft Access. Теми проєктів охоплювали широкий спектр предметних галузей. Майбутні фахівці розробили бази даних для різних сфер, зокрема для обліку та управління товарами на складі та оптової торгівлі; для зберігання інформації про учнів, вчителів, розкладу занять та оцінок, для ведення каталогу книг, обліку виданих книг та інформації про читачів; створення інформаційної системи для зберігання інформації про пацієнтів, зберігання історій хвороби, призначень та медичних записів та багато інших.

При розробці курсових проєктів здобувачі використовували сучасні методи: визначення потреб користувачів та функціональних вимог до бази даних, створення ER-моделі для опису структури бази даних, нормалізація ER-моделі для забезпечення цілісності даних, створення таблиць бази даних на основі ER-моделі, створення форм для введення, редагування та перегляду даних, створення запитів та звітів для виведення даних у зручному форматі.

Розроблені бази даних мають чітку структуру, відповідають вимогам предметної області та зручні у використанні.

Виконання курсових проєктів дало можливість здобувачам отримати практичний досвід проєктування та розробки баз даних, застосувати теоретичні знання на реальних прикладах, розвинути навички роботи з СКБД Microsoft Access, навчитися аналізувати проблемні ситуації та знаходити оптимальні рішення. Заохочення здобувачів до самостійного вивчення та дослідження нових технологій в галузі баз даних допоможе створити умови для співпраці з реальними компаніями та організаціями для розробки практичних проєктів.

Бажаємо майбутніх фахівців у галузі ІТ-технологій подальших професійних здобутків!