Головна

Structure / Кафедри університету / Фінансів, обліку та оподаткування / Наукова робота студентів / - «Актуальні проблеми обліку, аудиту, оподаткування та аналізу в умовах міжнародної інтеграції» (спеціальність 071) / Засідання / ЗАСІДАННЯ СТУДЕНТСЬКОЇ НАУКОВОЇ ПРОБЛЕМНОЇ ГРУПИ «АКТУАЛЬНІ ПРОБЛЕМИ ОБЛІКУ, АУДИТУ, ОПОДАТКУВАННЯ ТА АНАЛІЗУ В УМОВАХ МІЖНАРОДНОЇ ІНТЕГРАЦІЇ» СПЕЦІАЛЬНОСТІ 071 «ОБЛІК І ОПОДАТКУВАННЯ»

ЗАСІДАННЯ СТУДЕНТСЬКОЇ НАУКОВОЇ ПРОБЛЕМНОЇ ГРУПИ «АКТУАЛЬНІ ПРОБЛЕМИ ОБЛІКУ, АУДИТУ, ОПОДАТКУВАННЯ ТА АНАЛІЗУ В УМОВАХ МІЖНАРОДНОЇ ІНТЕГРАЦІЇ» СПЕЦІАЛЬНОСТІ 071 «ОБЛІК І ОПОДАТКУВАННЯ»

11 червня 2024 року відбулося чергове засідання наукової проблемної групи, на якому були підведені підсумки роботи наукової проблемної групи «Актуальні проблеми обліку, аудиту, оподаткування та аналізу в умовах міжнародної інтеграції» за 2023- 2024 навчальний рік. Модератором засідання була доцент кафедри, канд. екон. наук, доцент Тетяна ПІНЧУК.

З вересня минулого року 15 найкращих студентів спеціальності 071 «Облік і оподаткування» разом з викладачами кафедри фінансів, обліку та оподаткування працювали і досліджували наукову тему: «Облік, аудит, оподаткування та аналіз в умовах міжнародної інтеграції». За цей навчальний рік відбулося 10 засідань, всі розглянуті теми були актуальними та надали можливість здобувачам ознайомитися з новими тенденціями, дослідженнями та ідеями у сучасній економічній науці.

Здобувачі поділились своїми думками щодо необхідності та значущості наукової складової у освітньому процесі. Зокрема, наукова робота допомагає здобувачам виявляти свої інтереси та потенціал, розширює їх кругозір та допомагає зрозуміти актуальні практичні проблеми своєї спеціальності. Крім того, результати наукових досліджень студентів можуть мати практичне застосування і внести вагомий внесок у розвиток науки та суспільства.

Це стало підставою для обговорення плану роботи групи на наступний навчальний рік; обрання орієнтовних тем досліджень, над якими найбільш активні здобувачі вищої освіти спеціальності 071 «Облік і оподаткування» працюватимуть вже через декілька місяців.

Наприкінці засідання було рекомендовано здобувачам ОП «Облік і оподаткування» використати чудову можливість для планування професійної кар’єри та покращення своїх вмінь і навичок – прийняти участь у професійній Літній школі «ЯК СТАТИ УСПІШНИМ ВЖЕ СЬОГОДНІ», яка починає діяти у рамках програми "Літній університет. Твоя освіта. Твої можливості" і проходитиме з 17 по 19 червня 2024 року на базі факультету податкової справи, обліку та аудиту Державного податкового університету в дистанційній формі.

Відповідно до затвердженої програми Літньої школи на учасників чекають яскраві, позитивні, круті 3 дні з цікавими та корисними бізнес-тренінгами, майстер-класами та воркшопами від провідних експертів та практиків у сфері обліку, консалтингу та оподаткування.

Таким чином, наукова робота студентів є не лише важливою частиною їхньої освіти, але й важливим кроком у формуванні майбутніх лідерів, які зможуть приносити користь своїй країні та світу.

У 2024/2025 навчальному році студентська наукова проблемна група відновить свою діяльність з новими учасниками та цікавими науковими заходами!!!